Проблем номер едно за инвеститорите в индустриалните зона край Пловдив

...
Проблем номер едно за инвеститорите в индустриалните зона край Пловдив
Коментари Харесай

В индустриалните зони край Пловдив внасят работници от Молдова и Украйна

Проблем номер едно за вложителите в индустриалните зона край Пловдив ще е обезпечаването на работна ръка. Това предвиждат бизнесмени от района. Проблемът с фрагментите е толкоз сериозен, че към този момент се разчита на бесарабски българи, които идват Молдова и Украйна, с цел да работят тук. Още по тематиката в рубриката на Българска национална телевизия 2 " Търсят се работещи българи ".

Ситуацията с дефицита на служащи към този момент е толкоз сериозна, че единствено гарантирането на високи заплати не е задоволително.
Стайко Тодоров, притежател на консервна компания: " Това най-много ще бъде неприятно за външните вложители. Целта им е да дойдат тук, да създадат инвестиция, да употребяват по-евтината работна ръка. А се оказва, че освен не е по-евтина, само че и я няма. Всяко ново работно дружество – дали на външен вложител или на български, търси сред 500 и 2000 служащи, като това са нови работни места. "
Според Тодоров решението на казуса с работната ръка е едно – да се върнат емигриралите от страната ни българи, за което от бизнеса все по-често молят.
Стайко Тодоров, притежател на консервна компания: " Цената на работната ръка става съизмерима с тази, която е в Европа. Това е синдромът на Източна Европа. Източна Европа изнесе цялата си работна ръка в Западна Европа и самата Източна Европа остана без служащи. "
В взаимозависимост от сезона в консервната фабрика, която е една от дребното български, в огромната индустриална зона край Раковски, работят сред 45 и 150 души.
Тодор Чипев, началник произвеждане на консервна фабрика: " Има сътрудници, които са от по-близки обитаеми места – на 30-40 км. Аз съм родом от Габрово. Завърших Хранителновкусовия университет в Пловдив и с течение на годините съм сменял няколко пъти работа. "
Заради многото благоприятни условия за работа в Пловдив и региона цели фамилии от най-бедния район на страната - Северозападна България идват тук. Това е измежду аргументите и за сериозния растеж в цените на парцелите в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР