Проблем е как един психически особен човек е разполагал със

...
Проблем е как един психически особен човек е разполагал със
Коментари Харесай

Адв. Марковски за оръжието при убийството на Нав: Скъсала се е веригата от адекватност на действия

Проблем е по какъв начин един душевен необикновен човек е разполагал със законно притежавано огнестрелно оръжие. Съответните институции би трябвало да ревизират. Скъсала се е веригата от адекватност на дейности, които служебно е би следвало да бъдат подхванати във връзка с индивида, който го упрекват за убийството на господин Владимиров. Това стана ясно от коментара, изработен за " Фокус "   от адв. Димитър Марковски във връзка убийството на психолога Иван Владимиров -Нав и съществуването на законно оръжие у нападателния му комшия.

" Полицаите са длъжни да реагират, би трябвало да посетят на място или да призоват лицето, против което е подаден сигналът, да му се снеме сведение и да му се връчи сигнален протокол по Закона за Министерство на вътрешните работи да се въздържа от каквито и да е дейности на експанзия, каквито и да е прояви на такова държание, което е незаконно ", сподели адв. Марковски.

От думите му стана ясно, че в случай че този прелиминарен протокол за Министерство на вътрешните работи не дава нужното влияние и резултат като предизвестие към индивида, към който е подаден сигналът, тогава към този момент във втория сигнал, който се подава, полицията сама би трябвало да вземе непосредствено отношение, че той на процедура не извършва предписание на полицейския орган на власт, като в това число в случай че това е редовно, може да се стигне и до покачване и надлежно и на обвиняване.

" По смисъла на Наказателния кодекс несъблюдение на полицейски разпоредби и на орган на власт предписание, е закононарушение. Затова на мен ми се коства, че тук някъде се е скъсала веригата от адекватност към тези дейности, които служебно е би следвало да бъдат подхванати във връзка с индивида, който го упрекват за убийството на господин Владимиров. Отделен е пък въпросът по какъв начин един подобен душевен необикновен човек, хайде по този начин да кажа меко казано, е разполагал със законно притежавано огнестрелно оръжие ", добави юристът, като акцентира:

" Това към този момент е различен проблем, който има към този момент съответни институции, и там би трябвало да се ревизира. Ако се развие и се види, че този човек макар предизвестията по съответния ред не са довели до резултат, в случай че се откри, че той душевен е неустойчив под една или друга форма, тогава към този момент и работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) на такива лице би трябвало да им лишава разрешителното за оръжие и да им прибира огнестрелното оръжие, тъй като те са евентуално рискови за хората в обществото ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР