Пробивът в системата БАЦИС (Българската акцизна централизирана информационна система) не

...
Пробивът в системата БАЦИС (Българската акцизна централизирана информационна система) не
Коментари Харесай

Кадиев: Пробивът в системата на БАЦИС не може да стане без вътрешно участие

Пробивът в системата БАЦИС (Българската акцизна централизирана осведомителна система) не може да стане без вътрешно присъединяване.

Това съобщи в предаването „ Тази събота” по bTV някогашният зам.-министър на финансите и водач на „ Нормална държава” Георги Кадиев.

Думите му са във връзка одита, който финансовият министър Владислав Горанов ще предложи на централицираната акцизна система на митниците.

Според него в секретния отчет на ДАНС няма съответни данни за закононарушения или отклонение на налози.

„ Със сигурност има присъединяване на вътрешни хора. Как може всички да влизат в тази система с една ключова дума? Всеки един митничар от всеки компютър, преносим компютър или телефон може да влезе в системата с една парола”, съобщи той.

Събеседникът му в студиото ръководителят на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битката със сивата стопанска система и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро уточни, че това е удар против Горанов.

„ Ударът е против финансовия министър Владислав Горанов, който минимум го заслужаваше, тъй като той е единственият министър, който събира пари “, уточни Ревизоро.

„ Всички други се хвалят какъв брой повече пари са похарчили и са извоювали за личните си министерства и ресори, той е единственият, който събира, и в този момент той ще би трябвало да се оправдава за системи, решения и дейности отвън него”, добави Димитров.

Кадиев съобщи, че митниците са под шапката на финансовото министерство.

„ Когато си министър, отговаряш за всички структури под теб”, уточни той
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР