Пробивът в НАП е организиран, контролиран и проведен от среди,

...
Пробивът в НАП е организиран, контролиран и проведен от среди,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Операцията срещу НАП е организирана и проведена от близки до властта

Пробивът в Национална агенция за приходите е проведен, следен и извършен от среди, близки до властта, счита ген. Атанас Атанасов - водач на ДСБ. Той разяснява големия теч на данни от последната седмица, засегнал милиони български жители, пред bTV през днешния ден.
 CNN за НАПleaks: Цяла нация беше хакната  Хакерската офанзива против Национална агенция за приходите има за цел да клати държавното управление, разгласи Томислав Дончев
Според него задачата на хакерската офанзива е общественото узаконяване на изтеклата информация, тъй че " медийната машина на властта да си бърка вътре и да си вади каквото си желае ". В медиите на властта се вади класифицирана информация, експлоатира се за избран случай и никой не си задава въпроса от кое място тя попада там, посочи той.

Ген. Атанасов е безапелационен: главният виновен за пробива е министърът на финансите Владислав Горанов. Думите на министъра, че " няма ужасно, най-вече брачната половинка на някой мъж да разбере, че има сметка в непозната банка " навеждат на мисълта, че може би има съответен човек, за който да приказва, допусна генералът.

По мотив внушителния интернационален отзив за Атанасов попита дали някой счита, че западните ни сътрудници не са наясно какво става тук. Той е на мнение, че абсурдът може да е следващата пречка за влизане в Шенген. Но министър председателят Борисов и околните до него среди не се интересуват от приемане на страната ни там и от преустановяване на европейския мониторинг - уверен е Атанасов.

" Проблемът е политически, тъй като Борисовата страна е в перманентна рецесия. Не минава седмица без скандал (...) Първата причина за това е повсеместна тежка корупция и непросветеност. За всички структури на страната е рисково, само че това не тормози властта ", сподели Атанасов.

Той схванал, че в изтеклите файлове има данни и за него. Това не го тормозило.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР