Пробив в продажбите на „Zelda“ застарява Nintendo Switch

...
Японската Nintendo заяви в четвъртък, че е продала 3,91 милиона
Коментари Харесай

Японската Nintendo заяви в четвъртък, че е продала 3,91 милиона бройки от своята конзола Switch през тримесечието април-юни, надхвърляйки продажбите през същия период на предходната година, подсилено от невероятния успех на последното й заглавие „Zelda“.

Настроенията на инвеститорите бяха подкрепени от пробивния успех на „The Super Mario Bros. Movie“, който води тазгодишната глобална боксофис класация, и похвалите за видеоиграта „The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom“, която беше пусната в продажба през Може.

Nintendo (NTDOF) заяви, че е продал 18,51 милиона бройки от „Сълзите на кралството“ през първото тримесечие. Играта има резултат 96 от 100 на агрегатора за рецензии Metacritic, което показва всеобщо признание.

Все пак пазарът е съсредоточен върху времето на потенциален наследник на хибридния домашен преносим Switch, който получи постепенни актуализации, включително версия само за преносими компютри, но сега е в своята седма година на пазара.

„Мисля, че те ще изкарат тази фискална година и ще изцедят последната част от тази система и след това ще създадат вълнение за новия хардуер някъде през следващата година“, каза Серкан Тото, основател на консултантската компания Kantan Games.

Базираната в Киото компания за игри поддържа прогнозата си за цялата година за конзолата от 15 милиона единици.

Той е продал 17,97 милиона единици през предходната финансова година.

Постигането на целта за продажби на този етап от жизнения цикъл на конзолата би подчертало успеха на Nintendo в разширяването на привлекателността на своя хардуер и обединяването на бизнеса с конзоли и преносими устройства в едно устройство.

За разлика от предишните периоди на предлагане на тънки игри, Nintendo също има солидна гама от заглавия с „Detective Pikachu Returns“ и „Super Mario Bros. Wonder“, които трябва да бъдат пуснати по-късно тази година.

Акциите на Nintendo донесоха повече от трикратна възвръщаемост, включително дивиденти, откакто Switch влезе в продажба на основните пазари през март 2017 г., надминавайки референтната възвръщаемост на Nikkei от 91% за същия период.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР