Пробите от полевите тестове за алкохол и наркотици на водачите

...
Пробите от полевите тестове за алкохол и наркотици на водачите
Коментари Харесай

Важна новина за всички шофьори, задава се голяма промяна

Пробите от полевите проби за алкохол и опиати на водачите да се удостоверяват посредством лабораторно проучване. Това оферират от Министерството на здравеопазването за случаите, в които водачите отхвърлят да дадат кръвна проба.

Няколко са предлаганите промени. Едно от по-съществените е въвеждането на възможни минимални стойности на централизация за няколко типа наркотични субстанции.

Що се отнася до полевите проби – и сега резултатите от тях се употребяват в съда, само че при съществуването на позитивен резултат от полеви тест е належащо и химико-токсикологично проучване на кръвта.

С промените здравното министерство оферират, в случай че лидерът откаже да даде кръв, слюнката от полевия тест да бъде изследвана в лаборатория и да има тежестта на кръвния тест.

Досега отчелите позитивен резултат тест касети на тестванията се прибираха и се използваха за доказателство. Сега в случай че водачът откаже резултатът да се удостовери с кръв, същите касети ще бъдат изследвани в лаборатории за потвърждаване на резултата.

Дали обаче полевият тест отразява истината? Според токсиколози само посредством кръвта може да се откри сигурно наркотичното вещество и неговия тип.

„ Истинската проба е кръвната проба – другата проба е ориентировъчна. Тя може да бъде подправено позитивна от медикаменти или от други субстанции “, сподели за bTV токсикологът проф. Никола Александров.

Въпреки това направените оферти на здравното министерство са в позитивна посока, счита юрист Силвия Петкова.

Другата оригиналност визира случаите, в които водачите отхвърлят тест и се насочват за кръвно проучване. Досега в този случай те стигаха до здравното заведение сами, което основава предпоставки за забавяне повече от 45 минути и за компрометиране на проучването.

От здравното министерство прецизираха, че периодите за приемане на резултати от кръвни проби остават същите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР