Пробите от атентата срещу главния прокурор Иван Гешев не се

...
Пробите от атентата срещу главния прокурор Иван Гешев не се
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Пробите от атентата срещу Гешев са изнесени от страната?

Пробите от атентата против основния прокурор Иван Гешев не се изследват нито от Националния институт по криминалистика, нито от частни лаборатории, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници.  Останките от гърмежа и обвързваните с покушението материали са занесени в чужбина. В коя страна се намират обаче се пази в дълбока загадка.



Лабораториите, с които страната ни работи, са в Австрия, Германия, Съединени американски щати и Израел. Логично е пробите да бъдат изпратени в Израел, защото там имат опит в определяне на причинителите на атентати. Именно за това пробите от гърмежа в Сарафово през 2012 година се изследваха там.

Къде да се занесат материалите от закононарушението вземат решение следователи или прокурори. В съответния случай с Иван Гешев най-вероятно негов сътрудник е избрал лабораторията в чужбина. Това се допуска поради разрива на основния прокурор с шефа на Националното разследване Борислав Сарафов. Скандалът сред двамата се развихри след визитата на израелски специалист на мястото на атентата на 1 май.

Борислав Сарафов потърси отговорност от своя заместител Ясен Тодоров за огледа на специалиста и след това изиска от Висш съдебен съвет да го освободи от служба.

След това Сарафов изиска от Висш съдебен съвет да образува дисциплинарно произвеждане против Гешев и да бъде отхвърлен. Той  подаде сигнал в Софийската градска прокуратурата (СГП), в който се твърди, че основният прокурор е направил три закононарушения. В сигнала се съдържат изказвания за вероятно осъществени от Гешев закононарушение против правораздаването, длъжностно закононарушение и противозаконен запис на член на Висшия правосъден съвет (ВСС).

След атентата Гешев скри фамилията си в чужбина и усили защитата си. Източник на Lupa.bg e забелязал на 24 май основния прокурор в ресторант „ Хасиенда ” в столичния квартал „ Красно село ”, където е бил охраняван от близо 40 гардове.

По време на свое чуване във Висш съдебен съвет обвинител №1 разкри, че през последните 3 години съвсем не е ходил на ресторант от съображения за сигурност.  Вероятно на 24 май е бил на абитуриентски бал или на празник на свои близки другари или родственици.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР