Проби от водите на Черно море ще бъдат взети днес

...
Проби от водите на Черно море ще бъдат взети днес
Коментари Харесай

Екипи на Басейнова дирекция изследват проби от водата при Болата, Дуранкулак и Шабла

Проби от водите на Черно море ще бъдат взети през днешния ден от екипите на Басейновата дирекция " Черноморски регион ", заяви . Проследяването на положението на морската вода се постанова във връзка с разрушаването на язовирната стена край " Нова Каховка " в Украйна. Пробите ще бъдат взети от три пункта – залив „ Болата “ край нос Калиакра, Шабла и Дуранкулак. 

Уверенията на управляващите са, че все още няма данни за замърсяване на водите на Черно море на територията на България, както и заплаха за туристическия сезон у нас. При визитата си във Варна министърът на туризма Зарица Денкова съобщи, че прогнозата за развиването на туристическия сезон е извънредно позитивна. Министърът настоя да се вземат ограничения против разпространяването на подправените вести за замърсяване на водите на Черно море у нас. 

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов е договорил с румънския си колега Мирча Фичет всекидневен продан на резултатите от пробонабирането в Черно море. Изследванията и на двете страни все още демонстрират, че няма замърсяване и не се чака утежняване качеството на морските води. Страната ни получава данни и от седмичния екологичен мониторинг на територията на Украйна. 

Пробонабиране през днешния ден ще извършат специалисти от Басейнова дирекция при Болата, Дуранкулак и Шабла. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР