Пробация от една година или глоба от триста до хиляда

...
Пробация от една година или глоба от триста до хиляда
Коментари Харесай

Глоби за медиците, отказали да помагат на болни, прие правната комисия на първо четене

Пробация от една година или санкция от триста до хиляда лв. за медици, които са отказали помощ на заболели и родилки по време на епидемията, без да имат основателна причина. Това са част от измененията, които парламентарната правна комисия одобри през днешния ден с 15 гласа " за " и 7 " въздържали се " в плана на закон за изключителното състояние.

Извънредното законодателство сплотява всички ограничения взети до момента от ръководещите, както и някои нови правила. В него категорично се не разрешава на комерсиалните обекти отвън аптеки, хранителни магазини и банки да работят по време на пандемията. Влиза и възбраната децата да посещават часове в учебните заведения, както и да се затворят детски градини и тн.

Още преди съвещанието на комисията Българската стопанска камера и омбудсмът са изпратили мнения, че поддържат ограниченията, които са записани в законопроекта, заяви шефката на парламентарната комисия. По време на дебатите пък се разбра, че от парламентарните групи само Българска социалистическа партия не поддържа предложенията. Главният прокурор Иван Гешев също изрази терзанието си, че по този начин написаните текстове може да са били настоящи през вчерашния ден, само че през днешния ден и на следващия ден няма да бъдат, тъй като обстановката била динамична.

Очаквайте детайлности! /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР