Призьори от големи първенства ще стартират в 59-то издание на

...
Призьори от големи първенства ще стартират в 59-то издание на
Коментари Харесай

Дан Колов – Никола Петров пак събира световния елит

Призьори от огромни шампионати ще започват в 59-то издание на шампионата " Дан Колов - Никола Петров " по свободна и класическа битка. Схватките са от четвъртък до неделя във Велико Търново, Двореца на културата и спорта. 

Най-многоброен е тимът на Индия, който дойде с 80 състезатели. Сред тях е и олимпийския вицешампион Рави Кумар (61 кг, св.стил), от който Георги Вангелов загуби на игрите в Токио. Двамата упражняват дружно на лагера в Тетевен. В състава на индийците е и Дипак Пуния (86), международен вицешампион в свободния жанр.Азерите са заложили на призьори от огромни шампионати при юноши, само че идват и с двама бронзови медалисти от последното международно за мъже - Абубакар Абакаров (86) и Осман Нурмагомедов (92).

На тепиха за Беларус ще излязат многократният медалист от международни и европейски шампионати в свободния жанр Али Шабанов (Беларус) в категория до 79 кг, както и Александър Хущин (97), призьор от европейски шампионати.

Иранците пък идват със №1 в света Мейсам Далхани в категория до 63 кг на класическия жанр. Грузинците също ще бъдат показани от първия си състав. В отбора са четирима призьори при класиците от последното международно шампионати - сребърният медалисти Лери Абуладзе (63), както и " бронзовите " Нугзари Цурцумиа (55 кг), Рамаз Зоидзе (72) и Лаша Гобадзе (87).
 Публиката се завръща за обичайно съревнование по битка у нас
Публиката се завръща за обичайно съревнование по битка у нас

Добри вести

На тепиха ще излезе и грузинецът със сръбски паспорт Зураби Датунашвили (87), международен и европейски първенец, бронзов медалист от олимпийските игри. През предходната година той победи на шампионата и заслужи наградата за най-хубав задграничен герой в класическия жанр.

В състава на американците е Анжело Ханкук, от който Кирил Милов ще търси реванш за загубата си на последното международно в категория до 97 кг на класическия жанр.

Киргизстан също е с елитните си състезатели - олимпийския сребърен медалист от Токио 2020 Акжол Махмудов (77) и Жоламан Шаршанбеков (60), втори в света.

При дамите Гърция идва с многократната международна и европейска медалистка Мария Преволараки (53). А отпред на Молдова е международната и европейска шампионка Ирина Ренжачи (68). През предишния сезон тя стана първа в три разнообразни възрасти. За Азербайджан ще се бори някогашната националка Елис Манолова, европейска шампионка и трета в света. 

На шампионата ще започват над 400 борци от 35 страни - Съединени американски щати, Русия Германия, Австрия, Норвегия, Швейцария, Естония, Испания, Швеция, Индия, Франция, Хондурас, Дания, Финландия, Алжир, Румъния, Азербайджан, Грузия, Беларус, Казахстан, Молдова...

Надпреварата ще пропуснат най-хубавите борци на Русия и Турция. Следващата седмица следва рейтингов шампионат в Истанбул и двата отбора избраха надпреварата в южната ни съседка. 

Входът за публиката е при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения със запълване потенциала на залата до 30 %, даване на зелен документ, PCR или антигенен тест.

Срещите ще бъдат излъчени онлайн в уеб страницата на БФ Борба, ще има и директно лъчение по телевизия b1b.box.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР