Призракът на превантивна война срещу Северна Корея се приближава всеки

...
Призракът на превантивна война срещу Северна Корея се приближава всеки
Коментари Харесай

Изказванията за война със Северна Корея стават все по-явни

Призракът на превантивна война против Северна Корея се доближава всякога, когато Пхенян организира пукотевица с ракети или тества нуклеарна бомба, е оценката на авторитетният американски сенатор от републиканците Линдзи Греъм. Греъм е прочут като " ястреб " във връзка с американската външна политика. Заедно с различен сенатор-републиканец - Джон Маккейн, той отиде при последните новогодишни празници да надъхва украинската войска.
" Ако има под земята нуклеарен тест, ще би трябвало да се подготвим за доста сериозен отговор от страна на Съединени американски щати ", предизвести Греъм по телевизия CBS, съобщи БГНЕС.
Думите на сенатора са като ехтене на казаното през вчерашния ден (3 декември) от съветника по национална сигурност на президента Доналд Тръмп, военачалник Макмастър, който съобщи по време на на симпозиум по защита, че вероятността за война със Северна Корея " нараства всеки ден ".
" Ние сме в развой да намерим решение на този проблем ", сподели военачалник Макмастър.
Всички тези изявления идват при започване на започващо през днешния ден (4 декември) огромно военно обучение на Съединени американски щати и Южна Корея, което ще продължи до края на седмицата. Учението носи името " Бдителен ас ", като в него ще вземат участие 230 самолета и 12 хиляди военни. В учението ще се включат шест самолета F-22, с технология " Стелт ".
Миналата седмица Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета на височина и разстояние, до които в никакъв случай до момента не бе достигал севернокорейски уред - съвсем 4500 километра височина. Сложността на новия вид ракета изненада специалистите, макар че съгласно източници на CNN главата ѝ се е разпаднала, когато е навлизала назад в атмосферата. За американския министър на защитата Джеймс Матис цялата територия на Съединените щати към този момент е в обсега на Пхенян.
Съединените щати и Япония неотложно се пробваха да утежнят режима на наказания на Организация на обединените нации против Пхенян, само че Москва и Пекин се направиха на глухи.
Северна Корея към този момент е нуклеарна мощ от октомври 2006 година. Оттогава тя извърши още пет опита, като последният от тях бе през септември 2017 година и бе най-мощен. Експертите остават разграничени по въпроса дали севернокорейците са съумели да създадат задоволително плътно атомното оръжие, с цел да го инсталират на ракета, както твърди Пхенян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР