Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при

...
Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при
Коментари Харесай

Експерт с ценни съвети за закупуването на електронни винетки

Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са вярно въведени при пазаруване на е-винетка. Когато си купуват винетка, потребителите би трябвало да са извънредно деликатни и да сверяват дали данните са вярно попълнени. Това съобщи доцент Георги Балабанов, специалист в Национално ТОЛ ръководство пред Нова телевизия.

Той изясни, че в закона и нормативните актове е записано, че потребителят носи отговорност за вярно въведени данни при пазаруване на електронна винетка. Вписването на знаците от регистрационния номер на пътните транспортни средства в уеб страницата и мобилното приложение за пазаруване на електронна винетка може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа.

В случай, че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват. Буквените знаци от регистрационния номер се изписват с основни букви.

 

Пример: Правилно: СВ0000НР; ОВ0000ВТ; ВР0000РВ

Грешно: SV0000NR; OV0000VT; VR0000RV

Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак - " О ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР