„Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем

...
„Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем
Коментари Харесай

Нинова: Призовавам партиите да не слагат разделителни линии

„ Призовавам всички партии да не поставят разграничителни линии, да седнем да беседваме всъщност по проблеми и най-много - за съответни решения. Няма потребност да установяваме проблемите. Те са от ясни по-ясни. Връхлитат ни нови и нови рецесии. Време е за разсъдък, успокоение, решения и действия”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

„ Българска социалистическа партия потегля към изборите с три цели – да дадем непоклатимост на страната, да дадем сигурност на фамилиите и семействата и да влезем в Народното събрание с съответни и подготвени решения по съответни проблеми”, сподели тя.

„ По-важно е да беседваме какво ще вършим и по-късно – с кого ще го вършим. Имаме подготвен проект какво би трябвало да се направи през първите 100 дни, план за бюджет за 2022 г, както и законодателна стратегия за започване на същинската смяна, тъй като това до момента не беше такава”, уточни Нинова. И добави: „ За нас е значимо с който и да беседваме да сме наясно, че имаме единодушие за тези дейности през първите 100 дни”.

„ Проблем номер едно сега са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и дружно с тях желаеме да обсъдим тези 100 дин. Най-важно е да се създадем проект за озаптяване на скока на цените”, съобщи още Нинова.

По думите ѝ констатирането на проблемите не е задоволително. „ Трябва разсъдък, успокоение и дейности. Добре е да се огледаме какво се подхваща като ограничения в Европа”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

От партията оферират да се понижи Данък добавена стойност на енергоносителите, Данък добавена стойност на храните от дребната кошница, както и да се подсигуряват първите 200 киловат часа на всяко обществено едва семейство, като те се одобряват от страната. „ Предлагаме и да се сътвори в бюджета за следващата година един антикризисен енергиен фонд, който да се употребява точно за такива ограничения. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, изясни Корнелия Нинова.

Запитана дали има „ червени линии”, които Българска социалистическа партия е подготвена да пресече в договарянията за сформиране на идващ кабинет, тя отговори: „ В сегашната обстановка ползата на хората стои преди всичко, а партийният – на второ. Компромиси са възможни. Не бихме създали обаче такива със задкулисието. Пет години към този момент се борим с този вид ръководство. Бихме седнали и бихме говорили по политики отговорно и рационално, както го направихме в предходния парламент. Не бихме говорили с ГЕРБ и БСП”.

„ Подкрепяме безапелационно Радев и Йотова като претенденти за президентска двойка. Ще работим те да са победители”, уточни още Нинова.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР