„Призовавам, този инкубатор за политически проекти, партии, политически формати, който

...
„Призовавам, този инкубатор за политически проекти, партии, политически формати, който
Коментари Харесай

Явор Божанков: Инкубаторът за политически проекти, който тръгва от Президентството, трябва да спре

„ Призовавам, този развъдник за политически планове, партии, политически формати, който по случайност или не потегля постоянно от Президентството, той би трябвало да спре сега. Раздробяването на политическото пространство води до политическа рецесия, опълчване, спор в обществото”. Това съобщи в предаването „ Офанзива” само че Нова нюз Явор Божанков, секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Преди това той изясни, че очевидно има някакво напрежение, само че то не идва от страна на Народно събрание и ръководещата коалиция, а от страна на Президентството.

„ За първия си мандат президентът Радев беше повдигнат от Българска социалистическа партия, а за втория – от няколко партии, които са в управлението”, напомни Божанков.

Той разяснява, че множеството политически планове потеглят от Президентството. „ Няма развита европейска страна, в която да има толкоз доста партии на глава на популацията. Тук като че ли на трима души се пада по една партия. Това не е добре за демокрацията”, съобщи Божанков.

Той разяснява, че Българска социалистическа партия не се тормози от конкуренция. „ Аз се тормозя от раздробяването на политическото пространство. Не знам към този момент какъв брой хора сътвориха партии и партийки. Това е несериозно”, разяснява Божанков.

Той сподели още, че в комплицираната конюнктура, не е очаквал Президентът да нападна държавното управление „ и то с измислени аргументи”.

Божанков удостовери, че позицията на Българска социалистическа партия по въпроса с възможни доставки на оръжия за Украйна е твърдо срещу.

Повече гледайте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР