Призовавам работещите в болниците във Враца и Ловеч да се

...
Призовавам работещите в болниците във Враца и Ловеч да се
Коментари Харесай

Здравният министър призова работещите в болниците във Враца и Ловеч да се върнат на работа


Призовавам работещите в лечебните заведения във Враца и Ловеч да се върнат на работа. Те ще получават постоянно заплатите си, сподели през днешния ден по Нова телевизия здравният министър Кирил Ананиев. Той добави, че когато направените оздравителни проекти проработят, ще се платят и забавените хонорари.

Министърът изрази неодобрение, че хората от лечебните заведения в двата града стачкуват в този момент, когато се вършат стъпки за стабилизиране на здравните заведения, а не са го създали, когато са се правили безобразията, довели до задлъжняването им. "13 и повече години се водят лечебните заведения към банкрут. Много от работещите са били очевидци на порочните практики, тогава за какво не излязоха на митинг ", попита той.

Той добави, че яйцата, с които беше замерен заместник-здравния министър Жени Начева от работещи в болничното заведение в Враца, е трябвало да бъдат ориентирани, към хората, докарали здравните заведения до това състяние. "А те се хвърлят към хората, които желаят да стабилизират сисетмата посредством оздравителни проекти, въвеждане на стандарти за ръководство и нов модел за здравно обезпечаване ", сподели още Ананиев.

Министърът акцентира, че няма законово съображение да погаси 500 млн. отговорности на двете лечебни заведения, няма по какъв начин и да се платят заплати, в случай че не се работи. Ананиев уточни, че откогато е министър са вдигнати заплатите в незабавната помош, в кръвните банки, Регионалните здравни инспекзции, психитричните лечебни заведения и на редица други здравни експерти. "Правя всичко, което законът разрешава ", заключи Кирил Ананиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР