Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим

...
Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим
Коментари Харесай

Време за адекватни и държавнически решения - това очакват хората от нас: ГЕРБ при президента

" Призовавам останалите политически партии да проявят разсъдък и да работим дружно. Цялото политическо опълчване евентуално ще чуем и забележим в едни идни предварителни избори. Но в този момент е време за съответни и държавнически решения  - това чакат хората от нас ", съобщи Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

" Отчитаме всички провокации, пред които е изправена страната. Съобразяваме се с всички опасности. Затова и нашата политическа група доста интензивно взе участие при вземането на редица решения ", сподели още тя.

" Наред с икономическата, обществената, здравната и бежанската рецесия през днешния ден сме изправени и пред политическа рецесия. Българските жители изпитват основателни паники от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, подбудени от рецесиите, които не могат да бъдат решени единствено от една партия ”, уточни президентът Румен Радев.

По думите му бъдещето на жителите зависи от решението на политиците и напъните на институциите освен в народен, само че и в интернационален подтекст.

" България чака по-силна поддръжка в съюзите, в които членува, чакаме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка опция, с цел да отстояваме националния интерес и да не позволяваме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, съответна и поредна външна политика ”, добави Радев.

Според президента дълбоката рецесия, която е обхванала обществото ни, е породила устрема към смяна. " Но непрестанно намаляващата изборна интензивност е отзив за сриващото се доверие в политическата класа, това слага опасности за България и от политическите партии зависи да си възвърнат това доверие ”, означи той.

Радев беше безапелационен, че Народното събрание би трябвало да свърши не малко работа, с цел да подсигурява действието на страната най-малко до края на годината.

" Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за пускане на Плана за възобновяване и резистентност не търпят отсрочване и се надявам партиите да влязат в конструктивен разговор по всички тези въпроси ”, съобщи президентът.

" Водим се от разбирането, че политическите партии имат голяма отговорност в изискванията на рецесия и в осъществяване на член 99 от Конституцията сме тук, с цел да заявим нашите цели през идващите няколко седмици, в случай че не се случи сформиране на държавно управление с връчване на мандат на първата политическа мощ, както и да заявим, че в случай че бъде връчен мандат на ГЕРБ-СДС, ще го върнем допустимо най-бързо тъй че да стартират съвещания по връчване на мандат на третата политическа мощ ”, съобщи Атанасова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР