Призовани да изберем какво искаме, редовното правителство Борисов-Петков“ или служебен

...
Призовани да изберем какво искаме, редовното правителство Борисов-Петков“ или служебен
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Корупционният модел на Борисов и Радев е един и същ

„ Призовани да изберем какво желаеме, постоянното държавно управление „ Борисов-Петков “ или длъжностен кабинет на Румен Радев, давам отговор, че има и трети път. И че тези двете са едно и също. Българска социалистическа партия постоянно до момента, откогато управлявам партията, а и отсега нататък, ще се бори против модела на ръководство, който постоянно се мести там, където е властта. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
По нейните думи моделът е еднакъв – на обръчите от компании, на доближените, на злоупотребата с власт, на нарушение на закони и конституция, на покоряване на институции, на едноличната воля и корупцията и го е  имало и 12 години при ръководството на Борисов, и в този момент в постоянния кабинет, и служебните на президента Радев.
„ Истинският път е третият – бистрота, институции, правова страна, не договаряне с мафията, без значение къде, диалози тук, навън, а не някъде, прикрито. Да го кажа с две думи – паралелната страна. С това се бори Българска социалистическа партия, в което и държавно управление да е показана тя “, безапелационна бе Нинова.
По мотив на връзките сред Българска социалистическа партия и Алексей Петров и отговаряйки на  репликата на ген. Атанас Атанасов, че  Сергей Станишев го е назначил в ДАНС, тя сподели:  „ Може би за следващ път в последните 6 години ще запитвам, да ви наподобявам на Сергей Станишев? Освен това, не го виждам Сергей Станишев тук, а вие сте тук – и тогава, преди време, когато сте го назначавали, и в този момент. Едни и същи сте. При нас няма хора от това обграждане, тъй като Българска социалистическа партия направи смяната вътре в себе си в точния момент. Тежка и сложна, само че я направи. И по тази причина през днешния ден има и съображение, и достолепие да каже почтено пред хората: Ние сме поредни в борбата си с паралелната страна, със задкулисието, с сделките в частен и олигархичен интерес. Последователни сме в тази борба, сложна е, отразява  ни се доста, от всички страни ни нападат, само че сме решени да я продължим. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР