Призовахме президента Румен Радев да смени премиера Димитър Главчев. Той

...
Призовахме президента Румен Радев да смени премиера Димитър Главчев. Той
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Президентът да смени Главчев или внасяме вот на недоверие

„ Призовахме президента Румен Радев да смени премиера Димитър Главчев. Той може да го направи по новата Конституция. Оттам нататък би трябвало да бъде определен и нов длъжностен кабинет “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , съгласно която през днешния ден дефинитивно е станало ясно, че служебното държавно управление е на ГЕРБ и се командва от Бойко Борисов . Според нея това категорично несъгласие с духа на Конституцията, съгласно която служебният кабинет би трябвало да бъде равно далечен от партиите , да бъде безпристрастен и да организира почтени избори.

„ Това, което направи Борисов и по-късно чинно извърши Главчев, е сериозен удар на конституционния ред. Оттук нататък не можем да имаме сигурност по какъв начин ще работи служебния кабинет “. 

Тя добави, че Българска социалистическа партия ще изчака реакцията на президента и в случай че той не вземе някакви ограничения, дружно с Политическа партия „ Възраждане “ ще внесат избор на съмнение на служебния министър председател. 

Андрей Слабаков: Не може за шофьорска брошура да се желае обучение, а на изборите да гласоподават необразовани

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР