призова днес Европейската комисия да ускори одобрението на мащабните планове

...
призова днес Европейската комисия да ускори одобрението на мащабните планове
Коментари Харесай

Франция призова Евросъюза да одобри бързо плановете за кризисни разходи

призова през днешния ден Европейската комисия да форсира утвърждението на огромните проекти за разноски, предопределени да поддържат стопанските системи на блока, потърпевши от рестриктивните мерки на COVID-19, написа БГНЕС.
На взаимна конференция с немския си сътрудник Олаф Шолц френският финансов министър Брюно Льо Мер предизвести, че възобновяване на Европейския съюз рискува да изостане от Китай и Съединени американски щати, в случай че средствата не бъдат освободени бързо. " Загубихме прекалено много време “, сподели Льо Мер. " Китай възобнови своя напредък. Съединени американски щати процъфтяват. Европейски Съюз би трябвало да остане в конкуренцията ", безапелационен бе той
 Френското държавно управление разхлабва ограниченията Френското държавно управление разхлабва ограниченията
Френското държавно управление обясни идното разхлабване на ограничаващите ограничения от началото на май, предава БНР. Очакването е пореднат...
През юли страните от Европейски Съюз се споразумяха за основаването на фонд за възобновяване от ковид на стойност 750 милиарда евро, равностоен на 5,6 % от техните комбинирани Брутният вътрешен продукт. Франция и Германия са измежду дузината страни, възнамерявали да показват в сряда пред изпълнителния орган на Европейски Съюз проектите си за метода, по който имат намерение да изразходват своя дял от средствата.
Комисията би трябвало да проучва националните проекти за разноски, като разреши на Европейския съвет да ги утвърди " най-късно през юли ", което значи, че ще могат да бъдат изплатени до края на лятото, сподели Льо Мер. Шолц обаче съобщи на конференцията, че счита, че процесът се развива обикновено за Германия и Франция, както и за други страни. " Този развой на ратификация продължава и съм изцяло убеден, че в последна сметка ще успеем ", сподели Шолц.
Междувременно ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че другите проекти за възобновяване ще бъдат " преведени на юридически език " през идващите седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР