Признайте си, че в определен момент всеки човек има нужда

...
Признайте си, че в определен момент всеки човек има нужда
Коментари Харесай

AI и парите: Могат ли чатботове да управляват личните ни финанси

Признайте си, че в избран миг всеки човек има потребност от малко помощ за ръководството на парите си.

В подобен случай, има ли някой по-компетентен, от който може да поискате съвет за персоналните си финанси, от най-мощните чатботове на планетата?

Това пита в материал по тематиката Reuters и дава отговор с резултати от съответни проби на AI технологии.

ChatGPT на OpenAI и Bard на Гугъл преобладават в класациите поради своите генеративни качества и големи ресурси от информация. Всеки от тях разполага с доста по-голяма изчислителна мощност от, да речем, всеки редови експерт по ръководство на средства.

Точно по тази причина, Reuters задава на двата чатбота с изкуствен интелект едни от най-класическите въпроси от сферата на персоналните финанси.

Какво е бизнес концепция?

Предприемачите постоянно търсят идващото огромно нещо. По този въпрос ChatGPT е изненадващо съответен: " Бизнес концепция може да бъде започване на абонаментна услуга за доставка на храна, която да обслужва клиенти със характерни потребности или желания, като да вземем за пример веганска, безглутенова или нисковъглехидратна диета. "

Изглежда, че Bard не обича да се лимитира до една алтернатива, даже когато е помолен да го направи - той избира описи. Изброява цялостен набор от хрумвания, измежду които разхождане на кучета, преводачески услуги и даже работа като виртуален помощник.

В кой град би трябвало да пребивавам, с цел да спестя най-вече пари?

С повишаването на отдалечената работа в ерата на пандемията, доста американци обмислят да се реалокират тук-там с по-ниски разноски.

ChatGPT предлага Форт Уейн, Индиана, и Ноксвил, Тенеси, поради тяхната досегаемост и растящите пазари на труда.

Bard също харесва Форт Уейн, само че прибавя още няколко благоприятни условия: Хендерсън, Невада; Сиукс Фолс, Южна Дакота; Уичита, Канзас; и Оклахома Сити.

Акциите на коя компания са най-изгодни?

Макар да акцентира, че като езиков процесор с изкуствен интелект " не може да дава персонализирани капиталови препоръки или да предвижда растежа на акциите ", ChatGPT предлага телекомуникационния колос AT&T. По-ниското от междинното съответствие цена/печалба и доходността от дивиденти в размер на 7,1%, притеглят вниманието на чатбота.

Разговорливият Bard се съгласява с избора на AT&T, само че прибавя в листата Verizon, Procter & Gamble, 3M и Johnson & Johnson (JNJ.N) като преференциални акции.

Кои компании са най-привлекателни?

Когато ChatGPT ревизира числата по този въпрос, се появява едно познато им - Amazon, поради привлекателните му индикатори за съотношението цена-продажби и цена-счетоводна стойност след една сложна година.

Bard също загатва Amazon, само че предлага Apple, Tesla (може би не е изненадващо) компанията майка на Гугъл Alphabet, като отбелязва, че съотношението цена/печалба за всички тях е много под междинните им петгодишни стойности.

Идея за разрастваща се професионална област?

В наши дни доста американци сменят специалността си - или по лично предпочитание с Голямото овакантяване, или по насила поради съкращения. ChatGPT предлага позиция като анализатор на данни или инженер по машинно образование.

Bard е малко по-подробен в предложенията си, като предлага здравна сестра, разработчик на програмен продукт, управител на обществени медии или даже монтажник на фотоволтаици.

Кои колежи дават най-висока стипендия?

ChatGPT дава отговор: Университетът на Северна Каролина в Чапъл Хил и Университетът " Бригам Йънг " в Прово, Юта.

Bard откроява Вашингтонския университет, CUNY Brooklyn, Purdue, Университета на Флорида в Гейнсвил и Оклахома.

Кой е най-евтиният вид за отмора през лятото?

Тук Bard не е доста потребен, като предлага да се настаните при другари или семейство или да си организирате " престой ", което надали е вдъхновяващо. Но ChatGPT има съответни хрумвания за лятно пътешестване на налична цена: Great Smoky Mountains National Park, Myrtle Beach, Южна Каролина, и Остин, Тексас.

Може ли да се купи благополучие с пари?

ChatGPT признава, че парите могат да бъдат фактор за благополучен живот: " Проучванията демонстрират, че до избран миг увеличението на благосъстоянието може да бъде обвързвано с увеличение на щастието, защото то може да обезпечи достъп до съществени потребности като храна, заслон и опазване на здравето, както и благоприятни условия за обучение и прекарвания. "

Но Bard счита, че парите в брой няма да ни обезпечат крайното задоволство, което търсим. " Парите не могат да ви купят самото благополучие ", споделя той. " Щастието е положение на духа, което идва от вътрешната страна. То не е нещо, което може да се купи или продаде. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР