Признайте с ръка на сърцето: Позволявате ли на вашата котка

...
Признайте с ръка на сърцето: Позволявате ли на вашата котка
Коментари Харесай

10 пози на спане спане на вашия домашен любимец, които издават отношенията помежду ви

Признайте с ръка на сърцето: Позволявате ли на вашата котка или куче да дели леглото с вас? Едно ново изследване демонстрира, че две трети от всички стопани на животни спят с домашните си любимци. А методът, по който се сгушват стопаните и техните питомци, приказва за вашите взаимоотношения.

Дали  блажено отпуснати, сгушени в ямките на коленете ви или компактно притиснати до вас, домашните животни имат разнообразни желания, когато ги пускате нощем в  леглото си. Професор Питър Невил, който от години изследва държанието на кучетата и котките, изяснява какво издава позата им за спане за метода, по който поддържате връзка между тях.

„ Когато си избират поза за спане, нашите домашни любимци се пробват да поддържат своята  закриляща връзка с нас “, споделя той за вестник „ Дейли Мейл “.

При това не става дума за надзор или за маркиране на територия. Според него по този метод кучетата и котките употребяват своето омагьосване и топлота, с цел да ни упражняват последователно да нагодим нашите привички за спане към тях. Професор Невил изброява 10 от най-честите пози за сън на домашните животни и изяснява какво значат.

Пъхащият се под завивката

Бързо под завивката! Някои домашни животни обичат да се пъхат под топлата покривка. Така, в цялостен мрак и с миризмата на стопанина в ноздрите, те спят още по-сладко. Споделянето на завивката основава у кучето или котката по-силно възприятие за сигурност.

„ Плюшената играчка “

По-близо няма накъде! Когато домашното животно се притиска доверчиво към гърдите на стопанина, може би биенето на неговото сърце му работи успокояващо. Но в случай че мърдате прекомерно доста насън, котката или кученцето бързо могат да избягат в други елементи на леглото.

Примъкващият се

Да се примъкват постепенно към стопанина си е присъщо по-скоро за внимателните животни. През нощта те се будят постоянно и допълзяват по-близо до главата ви, с цел да усещат биенето на сърцето и дишането ви, след което още веднъж задрямват. Примъкващите се са бъдещи претенденти за крадци на възглавници или „ плюшени играчки “.

Супергероят

По тил с разперени лапи – някои кучета и котки обичат да заемат тази поза, с цел да бъдат галени от стопаните си преди заспиване. Така те имат взор върху цялото помещение и незабавно виждат възможни дебнещи рискове. Освен това контролират по-успешно телесната си температура, в случай че в леглото ви стане прекомерно задушно.

  Октоподът

Той е точната диаметралност на супергероя. По тил, с изпънати във въздуха лапи, животното дълго се намества в леглото, до момента в който ви изтика на ръба. Много притежатели на кучета намират на сутринта любимците си ситуирани в тази поза, до момента в който самите те едвам не са изпаднали от леглото. В този случай животното знае: вие сте толкоз добродушни, че не му се сърдите, даже когато ви е избутало от постелята.

Още 5 пози на спане ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР