Признаването от Русия на Донецката и Луганската народни републики (ДНР

...
Признаването от Русия на Донецката и Луганската народни републики (ДНР
Коментари Харесай

Литва иска санкции за Русия при признаване на ДНР и ЛНР

Признаването от Русия на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) би трябвало неотложно да докара до наказания против Русия. Това написа литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис в " Туитър " във вторник.

" Одобрението от Кремъл на апела на Държавната Дума към президента на Руската федерация да признае ДНР и ЛНР би трябвало да бъде посрещнато с бързи и решителни наказания ", сподели той. Министърът счита протичащото се за " открита ескалация " на процесите към " окупираните територии на Украйна ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден съветските депутати гласоподаваха план за признаването на Донецката и Луганската национални републики.
 Руските депутати с апел към Путин да признае за страни ДНР и ЛНР
Руските депутати с апел към Путин да признае за страни ДНР и ЛНР

Документът ще бъде изпратен незабавно в Кремъл

На Народното събрание през януари месец бе препоръчан план с послание към президента на Русия Владимир Путин за признание на републиките в Донбас като самостоятелни страни и осъществяване на договаряния с техните държавни управления за определяне на правови междудържавни връзки, както и за контролиране на всички аспекти за съдействие и взаимопомощ.

Проектът, наименован " За нуждата от признание на Донецката и Луганската национална република ", бе импортиран ден по-рано за гласоподаване от депутатите от " Единна Русия ".

The call of Russia’s State Duma to recognize the occupied territories of Ukraine is an open escalation. Approval by Kremlin should be met with swift and decisive sanctions.
— Gabrielius Landsbergis (@GLandsbergis)
Както посочи ръководителят на Народното събрание Вячеслав Володин, документът след гласуването неотложно ще бъде изпратен на президентът Владимир Путин.

Депутатите смятат, че признаването на Донецката и Луганската национални републики ще обезпечи сигурността на териториите и ще отбрани жителите на републиките от външни закани, а също по този начин и ще укрепи интернационалния мир и районната непоклатимост, показва Володин.

Гласуването на документа съответствува със сериозното нагнетяване на напрежението сред Руската федерация и западните страни във връзка с сигурността на Украйна. В продължение на месец и половина напрежението бележеше непрекъсната ескалация и огромна дипломатическа интензивност в опит да се парира възможна експанзия от страна на Русия, която предислоцира, с претекст обучение, над 100 000 съветски военни и техника наоколо до украинските граници.
 Русия нащрек за провокации от Запада в Донбас
Русия нащрек за провокации от Запада в Донбас

Целта е Москва да бъде упрекната в хипотетично нахлуване

, че част от съветските военни се изтеглят. Това се случва на фона на данни от разследващите служби, че един от вероятните сюжети е точно дата за провокация и навлизане 16 февруари.

. два административни региона в Донбас, още през 2015 година оповестиха желанието си да се причислят към Русия. На извършения в края на 2014 година референдум представители на краткотрайните държавно управление оповестиха, че с голямо болшинство гласувалите са подкрепили оповестяването на автономия.

До този миг ДНР и ЛНР са приети от отчасти приетата Южна Осетия, както и от страни от третия свят.

През последните години поданици на самопровъзгласилите се републики получиха съветско поданство, а през ноември предходната година президентът Путин се разпореди да бъде улеснен достъпът до съветския пазар на създадените там артикули.
 Украйна разгласи в Организация на обединените нации, че не възнамерява атака нито в Донбас, нито в Крим
Украйна разгласи в Организация на обединените нации, че не възнамерява атака нито в Донбас, нито в Крим

За съветския дипломат в Организация на обединените нации: Няма потребност Небензя да пояснява думите на украинските чиновници, на непознат език
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР