Признаването на така наречените ДНР и ЛНР от Руската федерация

...
Признаването на така наречените ДНР и ЛНР от Руската федерация
Коментари Харесай

Радев обвини Русия, че ескалира напрежението в целия регион

Признаването на по този начин наречените ДНР и ЛНР от Руската федерация обрича на неуспех напъните за деескалация на спора в Украйна и води до повишаване на напрежението в целия район. Това разяснява посредством обява в Twitter във вторник заран президентът на България Румен Радев във връзка решението Владимир Путин да признае независимостта на отделилите се от Украйна Дондецка национална република и Луганска национална република.

След формалния си декрет за признание на независимостта на ДНР и ЛНР Путин изпрати войски в двата разколнически района на Източна Украйна. Претекстът е, че те ще играят ролята на миротворци и ще поддържат сигурността там.

Устойчивото решение на тази рецесия не може да бъде открито посредством нарушение на интернационалното право и с военни средства “, декларира в позицията си Радев.

The recognition of the so called DPR and LPR by the Russian federation dooms the efforts for de-escalation of the conflict in Ukraine and leads to rising tension throughout the whole region. 1/2
— President.bg (@PresidentOfBg) February 22, 2022

Sustainable solution to this crisis cannot be found through violation of international law and by military means. 2/2
— President.bg (@PresidentOfBg) February 22, 2022

Редица други страни разкритикуваха остро дейностите на Путин. Сред тях бе и министър-председателят Кирил Петков, който разгласи, че България осъжда навлизането на Русия в рамките на Украйна.

Очакванията са по-късно във вторник Съединени американски щати да разгласят наказания против Русия в съгласуваност със своите съдружници.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР