Признаването на Луганската и Донецката народни републики от Русия е

...
Признаването на Луганската и Донецката народни републики от Русия е
Коментари Харесай

Словакия удари по масата: Признаването на ДНР и ЛНР е неприемливо

Признаването на Луганската и Донецката национални републики от Русия е недопустимо. Това заяви на 21 февруари словашкият външен министър Иван Корчок.

„ Едностранното решение за признание на сепаратистите в Донбас е недопустимо, в директно несъгласие с дипломатическите старания за намиране на решение на спора на изток ", съобщи той.

" Принципната позиция на Словакия е да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, написа министърът в Twitter.

Според него „ Словакия и Украйна са положителни съседи и надеждни сътрудници “.

Освен това той съобщи, че Европейски Съюз ще отговори на „ съветската експанзия “ в Донбас със наказания, които самият той възприема като „ ръка за помощ “. Министърът добави още, че обстановката съставлява опасност за европейската сигурност и при нужда НАТО ще пази своята територия.

Корчок сподели, че е недопустимо Путин да приказва за Украйна като за изкуствена страна.

„ Ясно е, че Русия не може да се оправи със самото битие на Украйна ", изрече размислите си той.

" Руската федерация неведнъж се базира на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Позволете ми да опълчва позицията на Русия с генералния секретар на Организация на обединените нации, който сподели, че решението за признание на сепаратистки републики опонира на интернационалното право и правилата на Устава на Организация на обединените нации “, сподели по-късно министърът.

В същото време той напомни отговорностите на Русия по Будапещенския меморандум от 1994 година, в който Москва се ангажира да зачита териториалната целокупност на Украйна.

Според словашкия министър Русия в действителност направи невероятно разрешаването на обстановката в Източна Украйна в границите на Минските съглашения, където Украйна се ангажира да даде на ЛНР и ДНР специфичен статут, само че при изискване за евакуиране на съветските войски.

Припомняме, че Словакия постоянно е отстоявала териториалната целокупност на Украйна и упреква Русия в „ експанзия “ против тази страна. На 21 февруари Владимир Путин подписа декрет за признание на ЛНР и ДНР, което провокира вълна от отвращение на Запад. Европейски Съюз и Съединени американски щати оповестиха подготовката на нови наказания против Москва.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР