Признаването на гей браковете би разрушило представата за държавност и

...
Признаването на гей браковете би разрушило представата за държавност и
Коментари Харесай

Свещеник за гей браковете: Насилственото легализиране нарушава правата ми

Признаването на гей браковете би разрушило визията за държавност и границите на културата ни, счита варненският духовник Василий Шаган. Подобна информация се появи в The New York Times, съгласно който Европейският съд по правата на индивида може да принуди България да признае еднополовите бракове. " Ако някой желае да ме накара да трансформира мнението си за брака и да се съглася с гей браковете, би постъпил доста нетолерантно с мен. Моята просвета ми слага обичайни неща - децата се раждат сред мъж и жена. На друго място деца не могат да се раждат. Отдавна има такива настройки с европейски наставления да подкрепим гей браковете. Това би разрушило всички показа за държавност, както и суверенитета ни. Границите на културата ще размие. Ако се случи принудително, би трябвало да знаем, че нещата в демократичния свят не всеки път се случват демократично. Някой елементарно ни манипулира и би трябвало да сме деликатни и да не се поддаваме на силови способи на въздействие със мощни лозунги за правата на индивида ", съобщи пред " Дарик " Шаган.

Българите и християните като цяло са толерантни и не биха замеряли с камъни другите, стига те да не желаят да постановат жестоко своя полова просвета, счита свещеникът.

Ако демократичните полезности са крайните демократични хрумвания, в които се разграждат обичайните и религиозни правила, то те са по-опасни от исляма, счита той.

" Корените на Европа са християнски. Ако я има основата, който и да пристигна, с каквито и настройки да е, би трябвало да знае, че този народ живее съгласно тези правила и може би е подготвен да почине за тях. Така ислямът не е опасност. Трудно такива хора биха позволили някой да ми постанова други правила и религия. Християнството е най-толерантното обучение. Всичко това се случва заради разпиления ни дух. Похотливият човек елементарно разпилява духа си. Повярвахме си, придобихме материални богатства, които ни подтикват към други човешки недостатъци и разпиляхме духа си ", изясни Шаган.

Като особеност и неприятна наклонност Шаган дефинира решението на футболиста Кристияно Роналдо да има деца от сурогатна майка.

" Ако наклонността е да се угажда на богатите и да им се дава опция да лишават децата си от майка, то тогава би трябвало да се каже – никой няма право да лиши който и да било от майка. Колко обикновено може да е това образование и по какъв начин ще израснат тези деца, когато бащата не може да им купи и обезпечи майка. Това е неприятна наклонност, това е особеност на една егоистична обич - аз желаех през днешния ден да имам дете, намирам добър донор, раждат ми деца. Какво се случва с майката, с децата? Аз удовлетворих желанието си, тъй като се почувствах като Бог ", разяснява той.

" Бременен човек " звучи неестествено, а настояването да се вкара този термин звучи шокиращо, счита отецът.

" Има си добре построени разбирания и обучение за индивида, което би трябвало да следваме. Църквата не трябва да е в съпротива, само че тя има мнение, което е в контраст на сходно искане. Нещата елементарно може да се объркат с настояването дамата да е лишена от тази чест - единствено тя да може да носи живот ", уточни Шаган.

Според него третият пол и транссексуалните са " удостоверение за огромна комплицираност ".

Хората с объркана половост се усещат нещастни, по тази причина търсят оправдания и упрекват другите в желанието си да се освободят от своето духовно положение, е мнението на Шаган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР