Признаването на Ерусалим за столица на Израел е съобразяване с

...
Признаването на Ерусалим за столица на Израел е съобразяване с
Коментари Харесай

Нетаняху в Брюксел: Признаването на Ерусалим за столица е реалност

Признаването на Ерусалим за столица на Израел е вземане предвид с една действителност, която прави намирането на решение на близкоизточния спор допустимо. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху преди срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз.

Визитата на Нетаняху в Брюксел бе първата на израелски министър председател в "сърцето " на Европейски Съюз от 22 години насам. Тя се организира след породилото дискусия решение на американския президент Доналд Тръмп за признание на Ерусалим за столица на Израел.

"Ерусалим е столица на Израел, никой не може да отхвърли това. Това не пречи на мира. Това прави мира вероятен, тъй като е самопризнание за една действителност, която е в самата същност на мира ", сподели в Брюксел Нетаняху.

Той добави, че защото множеството израелски държавни служби са в Ерусалим, е явно, че Ерусалим е столица.



"Онова, което направи Тръмп, беше да сложи намерено обстоятелствата на масата ", добави Нетаняху. Той съобщи, че Съединени американски щати работят по ново предложение за мир в Близкия изток и сподели, че на мира би трябвало да се даде късмет.



Същевременно стана ясно, че ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е отменил срещата си с Нетаняху. Като причина за това пресслужбата на Европейска комисия разгласи противоречие в графиците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР