Признаваме, че обичаме да готвим. Понякога обаче се случва така,

...
Признаваме, че обичаме да готвим. Понякога обаче се случва така,
Коментари Харесай

Какъв е срокът на годност на замразените продукти

Признаваме, че обичаме да готвим. Понякога обаче се случва по този начин, че подготвяме доста повече храна, в сравнение с можем да изядем.

И тъй като сърце не ни дава да изхвърляме, я слагаме във фризера, с концепцията да я хапнем на някакъв по-късен стадий. Този късен стадий обаче постоянно се оказва след няколко месеца, че и даже година от време на време. В тези случаи е хубаво да знаем коя храна въпреки всичко е годна за консумация, тъй като въпреки и замразена, тя си има период на валидност.

Изпечен самун и кифлички

Те могат да се употребяват два до три месеца след замразяването, до момента в който за тестото годността е единствено един месец .

Плодове
 Снимка 402075

Парчетата плодове се съхраняват замразени до четири месеца . За цитрусите е до три месеца , а за останалите плодове - до девет месеца .

Замразени зеленчуци

Неверояно, само че и те си имат период на валидност, и той е осем месеца .

Месо

Що се отнася до месото, времето за предпазване във фризера варира.

Девет месеца е срокът за опазване на агнешко месо . Една година е за пилешкото и пуешкото месо , в случай че е цяло , само че в случай че месото е нарязано на части , то крайният период е девет месеца . Пърженото пиле пък може да се съхранява до четири месеца.
 Снимка 330552

Мляното месо би трябвало да стои във фризера не повече от четири месеца , като същото важи за черния дроб. На телешкото годността е единствено четири месеца , а на свинското сред четири и шест .

Риби

Тънките филета от риба могат да стоят във фризера до шест месеца , а за някои риби, като сьомгата да вземем за пример, срокът е единствено три месеца . Сготвената риба би трябвало да се съхранява единствено за два месеца .

Млечни артикули
 Снимка 372325

При тях срокът е до девет месеца , изключение прави маргаринът, за който е до една година. По-малка е и годността на млякото - най-вече шест месеца .

Супи с месо

Те траят най-много три месеца , като същото важи и за супи със зеленчуци.

Сладолед
 Снимка 372156

Малко ни изненада годността на сладоледа, дадена от Reader`s Digest, само че съгласно уеб страницата, че не трябва да го държим за повече от два месеца във фризера.
 Защо в никакъв случай да не слагаме водката във фризера
Защо в никакъв случай да не слагаме водката във фризера

Коя е най-подходящата температура за този алкохол
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР