Признавам си, че не очаквах от Румен Радев да се

...
Признавам си, че не очаквах от Румен Радев да се
Коментари Харесай

Валерия Велева: Радев най-после пое своята отговорност за шарлатаните Петков/Василев

Признавам си, че не чаках от Румен Радев да се вслуша в апела ми, който насочих към него на 28 ноември 2022 година

Тогава, след следващата ми сериозна публикация за лъжите и измамите на Кирил Петков и Асен Василев, се обърнах към президента с думите:

Г-н Радев, вие ни натресохте Кирил Петков, вие би трябвало да ни спасите от него!
Вие ни казахте, че " в случай че България има повече министри като Кирил Петков, щеше да наподобява по-друг метод ". Казахте го на 27.10.2021 година, тъкмо тогава, когато към този момент се бе саморазправил с ББР и стъпваше решително на политическата сцена.

Казахте го и поради Вас мнозина българи повярваха, че това е новият избавител. Те гласоподаваха за Кирил Петков, тъй като имаха вяра на Вас.
Много членове на Българска социалистическа партия след Вашето обществено застъпничество над Петков, го одобриха като чиста монета, като " нашето усмихнато момче ".

Днес, когато виждаме, че Петков се е трансформирал в рискова злина за българската политика, Вие, господин Президент нямате право да мълчите!
Излезте и кажете на този народ истината за Кирил Петков и за „ Промяната ”. Кажете я в този момент, преди изборите. После ще бъде късно!
Поемете своята отговорност като военачалник и държавен глава!
Говорете! Отворете очите на тези, които не престават да бъдат заблудени.

Явлението „ Кирил Петков ” не може да бъде оставено, без да получи съответен отпор.
Длъжник сте на българското общество, господин Президент!
В противоположен случай този нов Остап Бендер ще продължи да издевателства върху политиката у нас.

И ето през днешния ден Радев отговори и за първи път пое своята виновност за натрисането на " шарлатаните " Петков/Василев в българската политика:

 

" Бях първият измамен, когато се доверих на тези хора и в този момент заплащам цената на своята наивност. Беше неточност, че въобще дадох късмет на такива хора и позволих да откраднат очакванията ни за смяна. Една смяна, която българите чакаха от дълго време, а получиха неистина. Но както надживяхме автократичния модел, по този начин ще надживеем и тази шмекерия "  - бяха точните и взривяващи думи на президента Румен Радев в Тирана, където той дойде за среща на върха " Европейски Съюз - Западни Балкани ".

 

Да, Радев е ядосан. Разбирам го!

Изправи се против личния си неуспех!

Думите на Радев са исторически. Реакцията му - също.

За първи път държавен глава застава пред нацията и признава своя неточност, довела до основна, отрицателна промяна на българската политика. 

За това се желае геройство. И Радев го сподели!

 

Явно Петков/Василев към този момент прескочиха онази граница, оттатък която МЪЛЧАНИЕТО са сблъсква с вътрешните устои за морал, за господство на закона, за държавност и за човешка праволинейност.

Радев прекомерно дълго време мълча, допускайки стотици хиляди българи да се подлъжат по тези, които първо него са излъгали. Така негова неточност се мултиплицира, а последствията ѝ са разрушителни за демократичните устои на страната.  

 

Грешката на Радев костваше на България доста - костваше провалени илюзии, профанизация на понятието " смяна ", костваше загубата на доверие към младите, че могат да бъдат откровени и почтени към страната.  Грешката на Радев нанесе непоправими вреди на българската стопанска система, на външната ни политика, на бизнеса и енергетиката. На страната!  

 

Днес Радев направи своята първа крачка за развенчаване облика на тези ШАРЛАТАНИ. Но това не е задоволително, с цел да отвоюваме страната от ИЗМАМАТА и ИЗМАМНИЦИТЕ.

Отговорността на Радев, не свършва дотук. Напротив, в този момент стартира. Щом е споделил " А ", президентът би трябвало да стигне до дъно!
Радев би трябвало да изясни на българите за какво се е доверил на тези хора, какво им дал във властта и какъв брой ни костват лъжите им.

 

И най-важният въпрос, чийто отговор чакаме - за какво ги вкара във властта? За да " изчегъртат " Борисов! Да " унищожат " Нинова!  Използва ги като оръжие против своите политически съперници.

Той, президентът си разреши да изправи един инжинерингов план против систематичните партии, върху които се крепи демокрацията. Използва ги, с цел да взриви системата.

 
Тази " завера " от лятото на 2020 година претърпя неуспех. Но злотото е сторено! 

 

Инсталирането на семейно-приятелска бизнес-формация, вид Неправителствени организации, на върха на държавното ръководство с протекцията на президента нанесе безвъзвратен удар върху демократичните устои в страната. Нахлуването на " Промяната " на политическата сцена с налагането на лъжата, експанзията и аматьорщината като норма в политическото държание докара до трагични последици за държавността и стабилността на системата.

 

Със " силата ", която той им инжектира, те не се тормозиха да прекрачват и демократични правила, защото той им даде образец - поради тях наруши Конституцията и със служебните държавни управления в които те участваха,  им сподели по какъв начин не би трябвало да се ръководи държавата - по какъв начин се притискат неуместните, по какъв начин се назначават лоялни некадърници, по какъв начин се усвояват финансови потоци, по какъв начин се настройват българи против българи, по какъв начин се сее ненавист.

 

Един фиктивен харвардски кръг, който няма корени в обществото, само че под благовидния взор на президента, взе властта, преобръщайки цялото устройството на изпълнителната власт по този начин, че да концентрира в ръцете си всички финансови потоци на страната. Без Радев дуото Петков/Василев не можеше да направи всичко това.

И когато Кеворкян преди повече от половин година попита " кой ще понесе отговорността за този човек (Кирил) ", отговорът бе единствено един - Радев. 

Отговорът пристигна през днешния ден от самия Радев, въпреки и със забавяне.
Но е предвестител за конфликт, за началото на една война, чиито искри ще поддържат високо напрежение в страната. 

 

Думите на Радев от през днешния ден би трябвало да имат и институционални последици. 

Ако не успеем да свалим маските на ШАРЛАТАНИТЕ, ЛЪЖАТА ще продължи да трови българската политическа система.

 

Защото ШАРЛАТАНИ като харвардците българската политика не помни в последните 33 години. Не помни такава надменност и безпардонност в измамата.

И единствено с общи старания можем да се спасим от тях.

 

Радев е на ход.

Не единствено на думи!

Вдигнатият президентски пестник от лятото на 2020 би трябвало да откри същинската си цел.

За да има помилван за прегрешението на Радев, би трябвало да има дейности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР