Признанието на премиерът в оставка акад. Денков, че от два

...
Признанието на премиерът в оставка акад. Денков, че от два
Коментари Харесай

Коларова за конфронтацията между Стоянов и Коцев: Поставя се въпросът кой ще направи изборите

Признанието на министър председателят в оставка акад. Денков, че от два месеца не е приказвал с министър Стоянов е скандално. Това сподели социологът Румяна Коларова в ефира на Българска национална телевизия.

 

По думите ѝ в случай че Денков беше внесъл оставката на Стоянов - значи завършек на кабинета. " ПП-ДБ трябваше да създадат дребни отстъпки. Но те не направиха ", счита тя. 

 

" Сега в Министерство на вътрешните работи ще има борба сред министър Калин Стоянов и основния секретар Живко Коцев. Сега въпросът е кой ще направи изборите. Сега имаме основен секретар, зад който стои ПП-ДБ и президента, както разбираме от думите на Денков. Това може би значи, че ще имаме почтени избори ", уточни Коларова. 

 

Подходът на Димитър Главчев е сгрешен. Защо трябваше да угажда всекиму. Защо се търсеше успокоение, разяснява политологът Любомир Стефанов. 


Той съобщи, че е удовлетворен, че отиваме толкоз постоянно на избори: " Ние бяхме не запомнили опцията да избираме толкоз постоянно ". И даде образец с дългото ръководство на Бойко Борисов. 

 

По думите му Главчев няма да прави промени в оферти от него състав на Министерски съвет. И добави, че в този длъжностен кабинет всички ще се самоконтролират.

 

" Кандидатът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев се спря на Калин Стоянов за длъжностен министър на вътрешните работи под натиска на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. По същия метод са назначени и служебните министри. Димитър Главчев не е човек със свободна воля, а воля подчинени на олигархични ползи и по този начин и се прави държавно управление ", счита политологът Мария Пиргова.

 

Страната се намира в модел, който утвърждава Бойко Борисов и Делян Пеевски, сподели още тя. Пиргова не чака претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев да направи промени в служебния си кабинет до вторник, когато президентът Румен Радев ще подпише указа за служебно държавно управление и за изборите 2 в 1.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР