Призивите за спиране развитието на изкуствения интелект няма да решат

...
Призивите за спиране развитието на изкуствения интелект няма да решат
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Призивите за спиране на AI няма да решат предизвикателствата

Призивите за прекъсване развиването на изкуствения разсъдък няма да " решат идните провокации ", съобщи Бил Гейтс пред Reuters в първия си обществен коментар, откакто отворено писмо провокира необятен спор за бъдещето на технологията.

Съоснователят на Microsoft съобщи, че е по-добре да се съсредоточим върху това по какъв начин да използваме развиването на изкуствения разсъдък, защото е мъчно да се планува до какво може да докара една пауза в международен мащаб.

Интервюто на Гейтс идва след оповестеното предходната седмица отворено писмо от Елон Мъск и над 1000 специалисти в областта на изкуствения разсъдък, в което се упорства за незабавна пауза в създаването на системи, " по-мощни " от новия GPT-4 на OpenAI, подкрепян от Microsoft (MSFT.O), който може да беседва като човек, да композира песни и да обобщава дълги документи.

Експертите, измежду които и съоснователят на Apple (AAPL.O) Стив Возняк, обявиха в писмото, че би трябвало да се оценят евентуалните опасности и изгоди за обществото.

" Не мисля, че настояването на една избрана група взема решение проблемите ", сподели Гейтс и добави, че би трябвало да се дефинира областите, които биха довели до усложнения.

Microsoft се пробва да изпревари съперниците си посредством многомилиардни вложения в притежателя на ChatGPT OpenAI.

Макар че сега е концентриран напълно върху филантропската фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", Гейтс е уверен покровител на изкуствения разсъдък и го разказва като толкоз революционен, колкото интернет или мобилните телефони.

В блог, озаглавен " Ерата на изкуствения разсъдък стартира ", който беше оповестен и датиран на 21 март, ден преди отвореното писмо, той съобщи, че съгласно него изкуственият разсъдък би трябвало да се употребява, с цел да помогне за понижаване на някои от най-големите неравенства в света.

В изявлението той също по този начин съобщи, че детайлностите за всяка пауза ще бъдат комплицирани за използване. " Наистина не разбирам кой съгласно тях би могъл да спре и дали всяка страна ще се съгласи на това. Но в тази област има доста разнообразни отзиви. ", добавя Бил Гейтс.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР