Призивите за мирни преговори между Украйна и Русия в този

...
Призивите за мирни преговори между Украйна и Русия в този
Коментари Харесай

Михаел Рот: Призиви за мирни преговори означават да предадем Украйна

Призивите за мирни договаряния сред Украйна и Русия в този миг значат единствено едно – да предадем Украйна на Русия. А това е недопустимо. Това съобщи ръководителят на комисията по външна политика в Бундестага Михаел Рот. Германският политик беседва с задгранични репортери и проучва обстановката в Украйна една година след нападението

„ Речта на Путин бе изпълнена с нормалните пропагандистки клишета, закани, тайни теории, неистини и това не ме кара да мисля, че той има желание скоро да се отдръпна от Украйна. Така че по кое време ще свърши войната в Украйна не зависи от Берлин, Париж или Вашингтон, а от Кремъл. Путин може да спре войната – в случай че изтегли войските си от украинска територия, в случай че накара оръжията на армията му да замлъкнат “, съобщи социалдемократът.

Рот уточни, че към този момент не вижда сигнали Путин да има такива планове. „ За мене е решаващо да поддържаме Украйна толкоз отговорно, мощно и непрекъснато – политически, само че и военно и стопански, до момента в който тя успее да стигне до масата на договаряния от позицията на мощния. И тогава от тази позиция да контракти края на войната. Украйна би трябвало да завоюва тази война, с цел да остане свободна, демократична страна, запазвайки своята територии “, съобщи той.

Рот обаче добави, че не има вяра, че това може да стане скоро.

„ Путин очевидно няма да се изтегли. Той направи доста неверна преценка, нападайки Украйна и в този момент няма тактика за излизане оттова. Ще продължава да води война, още повече, че и в Русия не се вижда забележителна съпротива на дейностите му, която да му оказва напън. Цената на тази война за Русия е голяма, само че в една тирания животът на обособения човек е без значение “, съобщи той.

„ Ние обаче би трябвало да се подготвим, че тази война няма да свърши скоро. Всички тези апели за мирни договаряния в този момент са несъстоятелни, тъй като договаряния в този момент би означавало да предадем Украйна на Русия. А това, ние в Европа, не трябва да позволяваме “, сподели политикът.

Темата за изтребителите

„ Аз числя се към групата на тези политици, които упорстват за незабавн а имаксимална военна поддръжка за Украйна. Но все пак тематиката с оръжейните доставки е и малко фрустрираща. Ние таман постигнахме пробив за доставките на танкове. Много от страните, които месеци наред подлагаха на критика Германия, че е прекомерно неуверена, в този момент могат да обяснят за какво не доставят танкове незабавно, както бяха дали обещание. Предполагам, че не става дума за политически проблеми, а индустриални. Но се оказва, че доставката не може да стане толкоз бързо “, разяснява политикът.

Рот предложи през още септемри да се сътвори европейски съюз за доставка на танкове, с цел да се преодолеят проблемите с логистиката. „ Сега сме февруари и още нищо не е станало. Това е отрезвяващо. Но все пак би трябвало да признаем и че до момента сме доставили на Украйна тези оръжейни системи, от които тя има потребност и с които може да работи към този миг. Да се влиза в този момент в теоретична полемика за изтребители, които Германия даже няма, го намирам за преждевременно “, съобщи той.

Най-важно сега е, че Украйна употребява мунициите, които Европа създава за една година, в границите на един месец. „ Това е казусът към този миг. Ние би трябвало незабавно да повишим индустриалните мощности. Трябва да приказваме за ремонт и за поддръжка на доставените оръжия, тъй като войната ще продължи дълго и това ще се наложи неизбежно. Тоест ние би трябвало да осигурим дълготрайна, сигурна и непрекъсната доставка на нужните оръжия, а не да скачаме от тематика в тематика “, съобщи Рот.

„ В дебатите за танковете допуснахме една неточност, от която би трябвало в този момент да се поучим. Публичните разногласия коя държава-членка по кое време и какво ще даде на Украйна оказват помощ единствено на Путин. Това би трябвало да спре. Дебати моат да се водят вътрешно, само че не  и пред аудитория “, съобщи той.

Европейската обща защита

Друг значим въпрос пред демократичните демокрации в този момент е по какъв начин дълготрайно можем да се защитим от сходни експанзии. „ Давам за образец Полша – заради съседството си с Русия Варшава от доста години влага доста повече в своята сигурност и защита, повече, в сравнение с Германия и други европейски страни. Сега ние би трябвало да установим по мъчителен метод, че мъчно бихме защитили страната си от такава експанзия. Затова би трябвало да влагаме в нашата защита. И обществото би трябвало да се настрои за това за дълъг интервал от време. Не е задоволителен единствено бюджет от 100 милиарда евро за Бундесвера “, безапелационен е анализаторът.

Без Съединени американски щати Украйна щеше към този момент да е победена

„ В същото време би трябвало да си признаем, че нито една обособена европейска страна, а и целият Европейски Съюз, не бихме могли да защитим Украйна, в случай че не бяха Съединени американски щати. Без Съединени американски щати Украйна от дълго време щеше да е изгубила войната и ние в Европа щяхме да стоим пред приключен факт. Затова европейците би трябвало незабавно да стартират работа по своите военни потенциали и обща отбрана ", прикани Рот.

Всички приказки, че войната с Русия може да се завърши в този момент, в случай че се договаря, значат в действителност предаването на Украйна. Германското държавно управление, болшинството в немския Бундестаг и немското общество не считат това за задоволително. Това, предлагащите мирни договаряния в този миг, би трябвало най-накрая да го схванат. Да се приканва Русия да договаря в този миг, е рисково.

Турция и блокадата за НАТО

За да има бърза доставка на оръжия за Украйна, е належащо и Ердоган най-накрая да осъзнае ролята си  ида спре да бойкотира НАТО. Не може да си член на НАТО и да заобикаляш глобите или да блокираш опитите да се оправим с рецесия, съобщи Рот. Той разяснява и че е обикновено Финландия, която има дълга граница с Русия, да е сдържана откъм доставка на лични танкове и оръжия за Украйна, тъй като не е член на НАТО и за нея не би важал член 5 от контракта за обща отбрана. Време е Ердоган най-накрая да спре с опитите да играе за всички страни, подлага на критика Рот.

За останалия свят и заплахата, в случай че Русия завоюва

И страните отвън Европа би трябвало да схванат какъв брой рисков е Путин, съобщи още Михаел Рот. „ Този спор не визира единствено Европа, в случай че Путин завоюва, това ще е рисково за целия свят. При победа на Русия войната ще стане световна, скоро няма да има мир. Не можем да се преструваме на неутрални. Руският агресор ще е все по-гладен за нови територии. Не разбирам хората, които настояват, че не знаят какво счита да прави Путин. Той постоянно е  казвал напълно ясно какво желае. В речта си тази седмица и във всички свои речи до момента той ясно показва какво желае. Той не уточни като най-голямото зло и най-голямата неволя в близката ни история холокоста, двете международни войни, фашизма, а разпадът на Съюз на съветските социалистически републики. Той води неоимпераилистична политика, която визира целия свят. Той желае Съюз на съветските социалистически републики да възкръсне. Ако в този момент решим да преговаряме, с цел да спре тази война, Путин няма да престане с експанзията си. Няма да има мир “, съобщи Рот.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР