Призивите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за протести

...
Призивите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за протести
Коментари Харесай

Защо призивът на Тръмп за протести получи слаба подкрепа от поддръжниците?

Призивите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за митинги преди предстоящото му обвиняване в Ню Йорк провокираха най-вече приглушени реакции от страна на поддръжниците му, като даже някои от най-запалените му последователи отхвърлиха концепцията, като я дефинираха като загуба на време или „ капан “ от страна на правоприлагащите органи.

Този спад в поддръжката неизбежно повдига въпроса дали Тръмп , въпреки и водещ републикански кандидат в президентската конкуренция през 2024 година, който от години наред се радва на предани почитатели , към момента има силата и въздействието да активизира крайнодесните последователи по метода, по който го направи преди повече от две години преди щурма на 6 януари 2021 година против постройката на американския Капитолий. Анализатори допускат, че стотиците арести , последвали протеста в региона на Капитолия, както и неоправдателните присъди и дългите санкции , евентуално са отслабили желанието на жителите за присъединяване в повторни всеобщи вълнения .

Въпреки това правоприлагащите органи в Ню Йорк не престават да наблюдават деликатно сигналите , предупреждаващи за митинги и принуждение , които могат да се случат, в случай че Тръмп бъде задържан, като заканите варират по уточненост и меродавност, разкриха четирима чиновници на реда пред “Associated Press ”. По техни думи известията, оповестени най-вече онлайн и основно в чат групи , включват апели към въоръжени протестиращи да блокират работата на чиновниците на реда и да се опитат да осуетят всеки евентуален арест. Клубът на младите републиканци в Ню Йорк неотдавна разгласи проектите си за митинг на неразкрито място в Манхатън, а в обществените мрежи се появиха провокаторски, само че изолирани постове от поддръжници, които приканват за въоръжена борба с органите на реда в имението на Тръмп във Флорида.

Въпреки това близо два дни откакто някогашният водач съобщи в обществената си платформа „ Истина “, че чака да бъде задържан във вторник, и прикани почитателите си да стачкуват в негова отбрана, имаше малко признаци , че апелът му е въодушевил подкрепящите го да се провеждат и обединят към огромно събитие като протеста на 6 януари. Всъщност изтъкнат уредник на митингите, които предшестваха протеста в Капитолия, написа в Twitter, че този път има намерение да остане настрани .

Али Алекзандър , който като уредник на придвижването „ Спрете кражбата “ провежда манифестации, с цел да разпространява голословните изказвания на Тръмп, че демократите са му са спечелили непочтено изборите през 2020 година, предизвести поддръжниците на някогашния президент, че ще бъдат „ вкарани в пандиза или по-лошо “ , в случай че стачкуват в Ню Йорк. Един от съдружниците на Александър в акцията „ Спрете кражбата “ беше теоретикът на конспирацията Алекс Джоунс , който разпространяваше разпалено изказванията за изборни измами в предаването „ Infowars “. Александър разгласява известие, че е разговарял с Джоунс и към този момент е ясно, че този път никой от двамата няма да стачкува .

Противоречивите усеща във връзка с това до каква степен би трябвало да бъде подсилен Тръмп в битката му против наказателното гонене се разгръщат и в политическата сфера . Собственият му вицепрезидент Майк Пенс в изявление за „ ABC News “ този уикенд окачестви Тръмп като „ необмислен “ заарди дейностите му на 6 януари и добави, че историята ще му потърси сметка за позволените неточности. Денят на откриването на конференцията на републиканците в Камарата на представителите в Орландо, Флорида, също бе засенчен от новината за евентуално обвиняване.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти и други републиканци нарекоха този сюжет „ възмутим “ и разкритикуваха окръжния прокурор Алвин Браг за това, което те дефинираха като „ неразумно закононарушение “ в Ню Йорк. Маккарти показа, че е събрал следователи от Конгреса, които да проучат дали Браг е употребявал безплатни средства от Министерството на правораздаването, с цел да продължи делото на Тръмп. Въпреки разгорещената изразителност във връзка с прокурора обаче, републиканските водачи не извършиха апелите на Тръмп към протестиращите да „ си върнат нацията назад “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР