Призиви от ГЕРБ-СДС, че заради ПП-ДБ-СС общинският съвет в София

...
Призиви от ГЕРБ-СДС, че заради ПП-ДБ-СС общинският съвет в София
Коментари Харесай

След срещата в СОС: Консенсус между основните играчи за председателския пост не беше постигнат

Призиви от ГЕРБ-СДС, че поради ПП-ДБ-СС общинският съвет в София не може да работи, както и че единствено от „ Спаси София “ не са подготвени на диалози с тях. От ПП-ДБ-СС пък упрекват ГЕРБ-СДС, че не оферират никакви други възможности за ръководството на София. Това са главните заключения от извършената през днешния ден среща за реализиране на консеснус по желание на ръководител на Столичния общински съвет и отпушване на работата му през януари.

„ Приехме поканата на Карлос Контрера и Вили Лилков, с цел да разберем какво ново оферират от ПП-ДБ-СС. Това, което разбрахме е, че те не са готови с никакъв вид с изключение на предлагането за краткотраен ръководител. Това наподобява в действителност несериозно, тъй като значи плаващи болшинства “, съобщи общинският консултант Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС, съобщи БГНЕС.

Хекимян разясни, че не е ставало въпрос за ротационен ръководител, след което посочи какво съгласно него е работещото решение. „ ГЕРБ завоюваха последните два национални избора, само че като остаряла и мъдра партия решиха, че ще създадат крачка обратно и ще оставят този развой в ръцете на някой, към който може да се събере болшинство. ПП-ДБ-СС към момента са се запънали и не желаят да дадат властта, считат че ние сме длъжни да им гласуваме техния ръководител на СОС “, добави той.

Георги Георгиев, също общински консултант от ГЕРБ-СДС, разяснява, че от срещата е станало ясно по какъв начин позицията на Борис Бонев от „ Спаси София “ - не желае да прави коалиция с ГЕРБ-СДС, което е единствено персонално, а не на общата коалиция ПП-ДБ-СС. „ На въпроса каква е позицията на тяхната коалиция към момента нямаме отговор. Кажете в този момент по какъв начин с тройната ламя ние да беседваме, когато едната глава споделя едно, а другата друго. Градът има потребност от работещ съвет, изборите за жалост не са изключени, тъй като се намираме в невиждана обстановка. На жителите им писна, ние намираме за нездравословно следващото твърдоглавие от страна на ПП-ДБ-СС “, счита Георгиев.

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС пък съобщи, че не са получили други възможности от ГЕРБ-СДС. „ Ние сме подготвени за диалози с безусловно всички, за жалост нямаме конструктивност от тяхна страна “, изясни Петров. На въпрос какво съответно те самите са предложили на срещата, общинският консултант от ПП-ДБ-СС посочи, че са предложили разновидността за краткотраен ръководител до приемането на бюджета. „ Ние предлагаме, в случай че желаят те да предложат. Никой не предложи, надлежно дадохме разновидността за най-възрастния общински консултант като аршин, само че те не предложиха и никакъв подобен аршин “, разясни Петров, след което означи, че до 11-ти януари, когато е идващото съвещание на СОС, има време и се надява да се проведат още няколко срещи дотогава.

Андрей Зографски от ПП-ДБ-СС съобщи, че разновидността за нови избори е доста неприятен за софиянци, само че те са подготвени да се явят на нови такива. „ От ден първи каним ГЕРБ-СДС на диалози, това, че никой не ги желае не е по този начин. Ние сме подготвени на диалози “, добави Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

След извършената среща стана ясно, че консенсус към този момент няма, само че има вяра да се организира повторна среща до идващото съвещание на СОС, което е планувано за 11-ти януари 2024 година
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР