Призивът за неутралитет е самопризнание за васалитет. Искат да се

...
Призивът за неутралитет е самопризнание за васалитет. Искат да се
Коментари Харесай

Иво Инджев: Призивът за неутралитет е самопризнание за васалитет

" Призивът за неутралитет е признание за васалитет. Искат да се признаем за съветски васал, няма по какъв начин да стане това, не са познали! ". Този коментар за позицията на България по отношение на войната на Русия в Украйна направи пред БНР журналистът Иво Инджев.

Като подправена теза дефинира той изказванието, че изпращането на оръжие за Украйна ще ни въвлече във войната.

" Днес доста хора развяват съветски флагове пред Народното събрание, а в това време приказват за неутралитет (пред Народното събрание се организира митинг на партия " Възраждане " - б.р.), разяснява още той.

Според него " виновността " на Запада и Съединени американски щати е в това, че са повярвали на Путин:

" За това, че през 1994 година американският президент и английският министър председател си сложиха подписите за това, че като си съобщи нуклеарния капацитет на Русия, Украйна ще цъфне и ще върже, а Москва пое задължението с подписа си под този Меморандум от Будапеща, че ще бди над националната сигурност на Украйна, а виждаме какво се случи. Ето в това могат да бъдат упреквани. Да, западната доверчивост, че от Русия може да се пръкне народна власт, е косвена виновност ".

По думите на Инджев Москва показва нещата извънредно превратно:

" НАТО желал да се уголемява. Никой не желае да влиза в борба с Русия на никое място по света. Никой не е толкоз вманиачен, че да желае да води война с Русия, на която доста и се желае да води война непрестанно, беше споделил някогашният външен министър Соломон Паси и аз съм склонен с него.... Това, което направи Путин, замразявайки спорове в Донецк и Луганск, с отнемането на Крим от Украйна, той на процедура направи невероятно това присъединение на Украйна към НАТО по разпоредбите ".

Журналистът показа в предаването " 12+3 " допълненото издание на книгата му " Измамата Сан Стефано ":

" В протичащото се в Украйна виждам повтаряне на една огромна съветска машинация. Когато идват на Балканския полуостров (1977-1878 г.), под предлог да освобождават българите, те желаят да освободят територия за себе си, с цел да се разширят и да доближат до проливите. Това е публично оповестена съветска цел. Аз доста обичам да изтъквам съветски източници, с цел да не могат да ме упрекват в така наречен русофибия.... Както през днешния ден Русия отхвърля правото на украинците да са украинци, а били част от съветския народ, по този начин и тогава същото е било замислено за българите - да станат част от Руската империя ".

Иво Инджев счита, че би трябвало да описваме тази част от нашата история по следния метод:

" Ако не беше Априлското въстание, нямаше да има никакъв Трети март ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР