Призивът на ДПС за преговори за съставяне на правителство и

...
Призивът на ДПС за преговори за съставяне на правителство и
Коментари Харесай

Политологът Тончо Краевски: ДПС винаги е с един ход напред

Призивът на Движение за права и свободи за договаряния за сформиране на държавно управление и мълчанието на политическите партии след резултатите от изборите на 9 юни разясняват политолозите Георги Киряков и Тончо Краевски в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

“Засега това е единственият апел за сформиране на държавно управление. Самият Борисов мълчи, евентуално неудовлетворен от резултатите на партията, от намаляването на гласовете, от мандатите и влизането на нова партия. Това е необичайно, имайки поради, че той много приказва по медиите, когато е убеден и уверен – явно в този момент не е нито от тези неща ”, сподели Киряков.

„ Движение за права и свободи избързва с говоренето, постоянно е един ход напред ”, сподели Краевски. Според политолога това е правилнoто деяние.

„ Всички мълчат, което е тревожно и неприятно и не е добър звук, изключително когато чакат президента да свика Народно събрание ”, означи Краевски и добави, че партиите не са дали даже индикация, че признават изборите и „ сякаш чакат Народно събрание да се свика единствено ”.

По думите на Киряков ролята на Движение за права и свободи може да се окаже жизненоважна, в случай че ГЕРБ откажат да изпълнят първия мандат.

„ Не мисля, че има фигура, която може да направлява Демократична България в коалиция с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Това е доста комплицирана задача, която единствено Христо Иванов можеше да реши. Засега оставката му поставя спирачка пред присъединяване на Демократична България, а оттова - и на ПП-ДБ ”, разяснява Краевски.

Целия диалог вижте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР