Призивът "Мачкай, Гришо" отново е актуален особено през последните два

...
Призивът "Мачкай, Гришо" отново е актуален особено през последните два
Коментари Харесай

Гришо - идол, това е нисък интелект. Фейсбук избухна

Призивът "Мачкай, Гришо " още веднъж е настоящ изключително през последните два дни. Българският тенисист победи Давид Гофен в Лондон, с което си уреди присъединяване на полуфиналите на шампионата ATP.

Гришо за следващ път зарадва почитателите си, само че се оказа, че има хора, които считат за прекомерна възхвалата на тенисиста от Хасково. И още един път сподели, че в България има нещо, на което не може да се протяга ръка: почитателите на Димитров в обществените мрежи.

Коментар на Петър Волгин съумя да провокира бурна вълна от страсти, реакции и отзиви във "Фейсбук ".



Според журналиста е досадно медиите непрекъснато да ни занимават с Гришо, а превръщането на един състезател в кумир е симптом на доста невисок разсъдък.

Само за броени часове обявата на Волгин обиколи обществената мрежа, събра над 100 коментара и над 550 реакции.

"За момент си представете каква щеше да е рОдината, в случай че всеки си вършеше работата както го прави Григор Димитров?! ", опонира потребителка под поста на журналиста.

"Пошлостта тук не съумя да ми попречи да се усещам ГОРД БЪЛГАРИН от успеха на Гришо! ", написа различен в обществената мрежа.

"А на дебилите в Парламента ли да се радваме? ",

запитаха консуматори.

Повечето хора не се съгласяват със мнението на Волгин и влизат в спор с него, а някои просто го иронизират.

"Ами прав е другаря Волгин.
Как по този начин ще трансформираме някакъв си състезател в кумир?
Откъдя накъдя?
Отивам да си ръся 200 грама нафта с малко лед... ", разяснява музикантът Венци Мицов.



Други се усъмниха дали профилът на журналиста не е бил хакнат.

"Г-н Волгин, доста Ви почитам като публицист, само че се учудих на поста Ви, да не би някой да ви е хакнал профила!? Вие не разбирате ли какъв брой малко мотиви за горделивост останаха на елементарния българин!? Вие дори не можете да си визиите какво значи за един бежанец в Англия да изпита този мотив за горделивост, по какъв начин сълзите сами потичат от очите! Какво ви става въобще!? ", написа българка, която очевидно от години живее в чужбина.

Разбира се, появиха се и подръжници на Волгин.

Едни желаят тенисистът с изключение на мотиви за горделивост, да стартира да дава и пари:

"Съгласна съм, Волгин! Докато народът брои стотинките, Гришо си цялостни милионерската сметка...Ако можеше екстаз да се пече и яде...Бербатов сътвори фондация в помощ на даровити деца, време е Григор да направи нещо благотворително! ".

Според други триумфите на Гришо са мотив за наслада, само че прекомерната еуфория към него е непотребна.

"Безспорни са триумфите на Гришо,но прав е Волгин,че се преекспонират за сметка на действителните крещящи проблеми на бедността и обрулената ни страна,в която полицаи гонят депутати от съвещание на ПРЪДЛАМЕНТА! ".

Освен че съумя да провокира бурна полемика в мрежата,

Волгин си навлече гнева на хора, които заплашиха с писма до Генералния шеф на Българска национална телевизия

и до редакцията на "Господари на ефира ", както и с докладване до "Фейсбук ".

"Писах преди малко до "Господари на ефира ". Който желае може да написа и той. Не би трябвало да оставяме тази мръсотия да ни погълне, или да се вършим че я няма! Ние сме страната, ние сме България! “

"И аз ще им пиша! В момента пиша и на Генералния шеф на БНР ".

"Фейсбук " също има правила за изявления. Не се позволяват обиди към безграничен брой от хора. Аз го рапортувах, нека му изтрият обявата. Докладвайте го и вие ".

Заканиха се ядосани българи във форума на уеб страницата Tennis Kafe.

Ето по какъв начин малко след възторга от по този начин чаканата победа на Гришо, породи въпросът "с невисок разсъдък ли е българинът ", щом се радва и гордее с достиженията на един съумял състезател.

А на всички, които считат, че не би трябвало да обръщаме внимание на Григор, тъй като той не се сътезава у нас, Гришо има да каже нещо:

"Дълбоко в сърцето ми аз съм българин. Паспортът ми е български. Състезавам се за България. Горд съм, че съм българин и не се срамя от нищо ".

Това сподели Гришо на конференция в сряда след успеха над Гофен.

Преднамерен или не, този пост потвърди максимата, че малко хейт може да вдигне доста звук.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР