Призивът към избирателите е да изчакват и тогава да вземат

...
Призивът към избирателите е да изчакват и тогава да вземат
Коментари Харесай

Остава проблемът с членовете на СИК: Привличат ги парите, после се отказват

Призивът към гласоподавателите е да изчакват и тогава да вземат бюлетината от машината
Повече от 1000 машини за гласоподаване към този момент са минали през извадкова инспекция, а от Министерство на вътрешните работи регистрират извършени над 200 профилирани интервенции против нарушаване на изборните закони.

" Обученията към момента текат. Присъствено е, има интерес. Но евентуално ползата е, тъй като се заплащат 20 лева За страдание, нищо не се трансформира и заявките за отричане са все толкоз. Но има и хора, с които се познаваме от години и не се отхвърлят ", разяснява ръководителят на ОИК в София Полина Витанова в " България заран ".

От думите ѝ стана ясно, че се натъртва най-вече на въпросите, които постоянно затрудняват членовете на СИК по време на гласоподаване и отчитане на гласовете.

" Обясняваме, че сборът на преференциите би трябвало да е еднакъв на цифрата, което те са вписали по систематизиране на кандидатски листи в миналата точка. Но към момента имат усложнения. Това е нещото, което най-вече ги бави в отчитане на резултата. Те бързат. Отчитането настрана на хартия от машина действително е два пъти въвеждане на гласове ", изясни Витанова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изрази вяра познатите членове на СИК-ове да са здрави и да участват в изборни ден, с цел да няма толкоз доста проблеми.

" Финансовият тласък е водещ във всяка една работа. Имаха неточности при преместването в протокола, такива хора не получиха заплащане. Имаше сборни неточности, само че в последна сметка резултатът, който бяха отчели, е верен. Сега възнагражденията са същите като на предходните избори ", уточни още Витанова.

Призивът към гласоподавателите е да изчакват и тогава да вземат бюлетината от машината, означи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР