Призив за убедителни действия срещу купуването на гласове и неговите

...
Призив за убедителни действия срещу купуването на гласове и неговите
Коментари Харесай

Радев призова за убедителни действия срещу купения вот и неговите поръчители

Призив за безапелационни дейности против пазаруването на гласове и неговите поръчители насочи президентът Румен Радев пред представители на институциите, виновни за осъществяване на изборите.

В срещата при президента вземат участие министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът, който координира подготовката за вота - Росен Карадимов, представители на Централната изборна комисия и на Държавната организация " Национална сигурност ", както и основният прокурор Борислав Сарафов.

" Сигналите и информацията за пазаруване на избор за идните избори, с които сме заливане, в това число такива идват и в президентството, дискредитират самата концепция за народна власт и делегитимират институциите още преди да са определени " - по този начин стартира срещата президентът Румен Радев с институциите, които дават отговор за изборите.

Държавният глава повдигна въпроса за появилите се описи с имена на хора с прякори, които вземат участие в схеми за пазаруване на избор, и настоя нито един сигнал да не бъде оставен без отговор:

" Аз и обществото ни чакаме тази битка с купения и следен избор да не се свежда единствено до дилърите на гласове, да се обърне внимание и по-нагоре - на тези, които се употребяват от техните услуги и които надлежно раздават парите ", уточни Радев.

Временно изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов увери, че всички сигнали за изборни нарушавания се отработват и не се позволява никакво закъснение, защото институциите осъзнават отговорността си, само че предизвести:

" Ние ще работим по тези жители, по тези хора по този начин, като се изложи описът, само че не можем да изкараме никого отговорен преди да се събрали съответни доказателства против него.

На днешно време всяко нещо се употребява в границите на предизборната политическа акция и правенето на едни описи би могло да бъде част от политическите оръжия, с които някой да злепоставя своите съперници.

Всичките ни дейности би трябвало да бъдат в сходство, отново дублирам, с правилата на правовата страна ", сподели Сарафов.

В Министерство на вътрешните работи не са сюрпризирани от доста от лицата, включени в тези описи, a и към този момент работят по тях, съобщи вътрешният министър Атанас Илков, като на собствен ред съобщи:

" Това значително затрудни нашата работа, тъй като тази информация до някаква степен изигра предупредителен резултат към лицата, по които ние към този момент работим. Така че, сигурно нашата работа ще бъде затруднена, уповавам се да няма опорочени наши дейности в резултат на тази гласност ".

" Политическата рецесия няма да бъде решена, до момента в който не се увеличи доверието у българските жители, а това зависи от дейностите на институциите " - с тези думи президентът Румен Радев закри срещата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР