Призив на Антифашистки форум-БългарияБългарки и българи!Общественият мир в нашата Родина

...
Призив на Антифашистки форум-БългарияБългарки и българи!Общественият мир в нашата Родина
Коментари Харесай

Хора…Бдете!

Призив на Антифашистки форум-България

Българки и българи!

Общественият мир в нашата Родина е в заплаха. В последните месеци внезапно се ускори наклонността към изопачение на нашата история в профашистки дух. Затова най-подходящ за случая е зовът на чешкия народен воин антифашист Юлиус Фучик: Хора, обичам ви. Бдете!

Този вик предизвестява всички свободомислещи хора за страшната заплаха, която носи фашизмът за света.

Днес още веднъж следим в България, а и в цяла Европа по какъв начин стартира да разцъфтява с отровни цветове фашизмът в разнообразни формати и разцветки. Най-ярка демонстрация на това е истеричната русофобия. В своите прояви тя показва чудовищния мироглед, че надали не руснаците са „ генетично повредени “, „ зверове “ и „ не-човеци “. Тази русофобия е извлечена от чудовищния Генерален проект “ОСТ “ на нацистка Германия, който е работил за заличаване на Съюз на съветските социалистически републики и „ дефинитивно решение на Руския въпрос “.

В същия фашистки дух един някогашен вице-премиер на Р България показа мракобесен проекто-закон с помпозното заглавие „ Закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната “. Тозци проекто-закон предвиждаше основаването на Междуведомствен съвет, който да образува без съд и присъда черни описи на лица подлежащи на наказания, по мнението на същия този Междуведомствен съвет.

Този проекто-закон поразително припомня за злокобния Закон за отбрана на страната (ЗЗД), по който в продължение на 20 години бяха съдени, в това число и на гибел хиляди антифашисти.

Стана табиет фашизоидната русофобия да се скрива зад митологизираната казана сякаш от Борис Кобурготски фраза: Винаги с Германия, в никакъв случай срещу Русия! Нима не се познава актуалната история на Родината ни? Когато България е била с Германия сме имали национална злополука. Ако след Втората международна война злополуката бе избегната не стана ли това с помощта на Съветска Русия?

Като гротеска звучи горната фраза изричана от видни представители на партия, която претендира да е правоприемник на най-голямата антифашистка мощ на България. Нима не знаят, че когато Германия, атакува на 22 юни Съюз на съветските социалистически републики, тази мощ единствено два дни по-късно афишира курс на въоръжена битка. Нима са изгубили всякаква антифашистка сензитивност?

Във връзка с всичко гореказано ще повторим казаното от Фучик.

Българи обичаме Ви. Бдете!!!

За Антифашистки форум-България

Проф. дфн Минчо Минчев, председател
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР