Приютът за бездомни в Нови хан на отец Иван е

...
Приютът за бездомни в Нови хан на отец Иван е
Коментари Харесай

Приютът на отец Иван в Нови хан има нужда от помощ

Приютът за бездомни в Нови хан на отец Иван е пред банкрут. И в Нови хан, и в Якимово, където живеят бездомни хора, приютени от отец Иван, имат потребност от помощ.

В Якимово живеят към 200 души. В Нови хан са към 40. Нуждата от помощ е непрекъсната.

" Бяхме я докарали до банкрут, само че като се намесиха медиите, нещата малко се попромениха. Тук е централният склад - в Нови хан, тук събираме и изпращаме за Якимово. Получихме, само че на нас ни трябват доста количества, ние сме доста хора - 160 индивида в Якимово и 30-40 индивида тук ", изясни пред Българска национална телевизия отец Иван.

Засега храна има, само че не за дълго. Складът в Нови хан не е огромен и не може да съхранява доста, в Якимово хранилища има, само че са празни. Отец Иван се надява хората да стартират да носят помощи, тъй като около пандемията по думите му напълно са ги не запомнили.

Готвачката в приюта в Нови хан изясни, че през вчерашния ден са донесени дарения и благодари на всички донори. Тя сподели какво има в хладилника.

" Нямахме и картофи напоследък. От през вчерашния ден съм спокойна. До през вчерашния ден беше единствено ориз, макарони, леща. Боб нямахме дори ", показа тя.

Отец Иван е оптимист, че в приюта ще могат да изкарат зимата умерено, тъй като донорите се връщат. Той изясни, че би трябвало да се платят 18 000 лева сметки за ток в Якимово и в Нови хан, тъй като не е плащан от няколко месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР