Приютът Добрият самарянин в Русе вече е препълнен с бездомни

...
Приютът Добрият самарянин в Русе вече е препълнен с бездомни
Коментари Харесай

​Приютът в Русе вече е препълнен с бездомни хора

Приютът " Добрият самарянин " в Русе към този момент е претъпкан с бездомни хора. Въпреки това, католическата организация " Каритас ", която дава услугата, приготвя спомагателни кревати, с цел да не останат нуждаещите се навън през зимата. Те считат обаче, че по-сериозен е казусът с лекуването на бездомните, които са без здравни осигуровки.

Русе

Според регламента за активността на приюта, в него не се одобряват хора с трайни увреждания и подвластни от непозната помощ. В момента там са настанени 66 души - съвсем всички без здравни осигуровки.

45-годишният Бейти Юмеров изкарва зимните месеци на топло в приюта, а през останалото време частни стопани от Сливо поле го наемат в селското стопанство, само че без да му заплащат здравни осигуровки. Случвало се е през зимата да се разболее.
Бейти Юмеров: Фелдшерът ми помагаше с някои медикаменти и ме успокояваше с някакви хапчета. Димитър Стоилов: Всеки се избавя както може.
Ако на Бейти или на различен без здравни права му се наложи по-сериозно лекуване, тогава процедурата е комплицирана. В Спешното поделение на болничното заведение ще му окажат първа помощ, само че при нужда от слагане на гипс, операцията би трябвало да се заплати.
Камен Кънчев - шеф на приюта за бездомни " Добрият самарянин ": Лекарите и страната оказват помощ едвам бъдат задоволени главните потребности - поемат се издръжката, медикаментите, лечението в болничното заведение до избрана степен.
При неспособност на пациента да заплати, се намесват обществените служби. Те обясниха, че съгласно министерско разпореждане, разноските се поемат от страната като здравно обществена помощ. От приюта се молят тази зима да няма хора с по-тежки болести. Готови са да одобряват още двадесетина души без заслон, само че се надяват и тази година на дарения - пакетирана храна и топли обувки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР