Приятната изненада в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) остава начело в таблицата

...
Приятната изненада в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) остава начело в таблицата
Коментари Харесай

"Гладбах" остави "Байерн" извън топ 4 след драматичен успех в последната минута

Приятната изненада в Бундеслигата " Борусия " (Мьонхенгладбах) остава отпред в таблицата и след 14-ия кръг, откакто победи " Байерн " (Мюнхен) с 2:1 в дербито на уикенда. На своя " Борусия парк " " жребците " надделяха баварците в немската класика, а успеха пристигна след дузпа, осъществена от Рами Бенсебени в последната минута.

Поражението е четвърто за " Байерн " от началото на сезона и второ следващо. Тимът не беше изпадал в такава серия от 13 месеца, а също така остава отвън топ 4, заемайки шестото място, като даже може да бъде изпреварен от " Байер " (Леверкузен).

" Гладбах " е отпред в таблицата с 31 точки, като има една повече от " Лайпциг ". Трети е " Борусия " (Дортмунд) с 26, който разгроми " Фортуна " с 5:0. " Байерн " е шести с едвам 24 точки.

Баварците откриха на " Борусия парк " в 49-ата минута. Томас Мюлер, който записа 332-ия си мач за отбора и стана №10 по участия, асистира на Иван Перишич, който вкара със страховит удар след завъртане.

Само 11 минути по-късно Бенсебени изравни след мощен удар с глава след центриране от корнер.


© Reuters

В добавеното време на мача Хави Мартинес повали Тюрам в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Испанецът пък беше изпъден за втори жълт картон. От бялата точка Бенсебени не остави шансове на Нойер с компактен удар с левия крайник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР