Приятната изненада на сезона в Испания Жирона отново се изкачи

...
Приятната изненада на сезона в Испания Жирона отново се изкачи
Коментари Харесай

Жирона надви Осауна и се върна на второто място в Ла Лига, Реал Сосиедад прекъсна серията от загуби

Приятната изненада на сезона в Испания Жирона още веднъж се изкачи на второто място в подреждането на Ла Лига, откакто в среща от 28-ия кръг победи Осасуна вкъщи с 2:0.

Двубоят стартира чудесно за " бяло-червените ", които взеха задатък още в 13-ата минута, когато Виктор Циганков изведе Порту на отлична позиция в наказателното поле и с диагонален изстрел испанският нападател даде задатък на своя отбор.

Голът на успокоението за състава на Мичел падна три минути преди края на постоянното време, а негов създател стана Савио, който се възползва от хитра асистенция с пета на Алекс Гарсия.

Успехът върна Жирона на втората позиция в подреждането за сметка на Барселона, като двата каталунски отбора са разделяни от единствено една точка - 62 против 61 в интерес на тима от " Естадио де Монтиливи ".

FINAL 2-3

¡La remonta y se lleva la victoria! |
— LALIGA (@LaLiga)

Междувременно по-рано довечера в различен мач от шампионата на Испания Реал Сосиедад завоюва с 3:2 при визитата си на Гранада след късен поврат.

През първото полувреме на два пъти прецизен за домакините бе мароканецът Мюрто Узуни, само че сред неговите попадения Умар Садик също се бе разписал за " бяло-сините ".

След почивката задатъкът на Гранада се задържа дълго време, само че в последните десетина минути на постоянното време два бързи гола на Робин Льо Норман и Андрезиньо донесоха цялостния поврат за гостите на Сан Себастиан, които стопираха серията си от четири следващи провали във всички шампионати.

С успеха си в Андалусия пък Реал Сосиедад прогресира до 6-ото място в подреждането с актви от 43 точки, до момента в който Гранада заема предпоследната 19-а позиция с 14 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР