Приятна и чувствителна и същевременно много здрава – такава е

...
Приятна и чувствителна и същевременно много здрава – такава е
Коментари Харесай

Thor 303 TKL - за мобилните хора, играещи или работещи 


Приятна и сензитивна и в същото време доста здрава – такава е клавиатурата Thor 303
(снимки и видео: Мария Малцева)

Компактна, само че доста здрава и способна да издържи 50 милиона клика, Thor 303 TKL на Genesis е механична клавиатура, която ще се хареса на феновете на подвижността – както тези, които най-вече играят, по този начин и тези, които работят в придвижване.

Thor 303 TKL незабавно се набива на очи със снежно-белия си цвят. Второто директно усещане е чувството за издръжливост и здравина, когато човек я вземе в ръце – като че ли няма удар на света, кoйто e кадърен да я строши. И това значително е правилно.

Солидният алуминиев корпус, който се крие под нежната бяла осанка, прави клавиатурата фактически яка, тъй че да остане невредима, в случай че падне или се носи в багаж, третиран по-грубо – да вземем за пример няма проблем да я пъхнем в раница и по-късно да метнем повърхностно раницата в багажника на колата или пък да я сбутаме под седалката в трамвая.



Бърза и лека

Мека, приятна и сензитивна, тази клавиатура е построена от кафяви Outemu суичове с бърза реакция, висока сензитивност от 2 мм и мощ на задействане от единствено 45 година С сходни индикатори тя е добре пристигнала и за натоварен гейминг, и за усърдна работа с писане.

Сменяеми суичове

Технологията за „ гореща замяна “ разрешава незабавна промяна на суичовете на клавишите без нужда от каквито и да е механически умения и знания. Всеки консуматор може да се оправи със промяната, в случай че пожелае – в комплекта е включена специфична железна скоба, с която суичът се издърпва отвесно нагоре и се освобождава място за нов.

Кому е нужно това? Със сигурност геймърите ще оценят опцията да приспособяват клавиатурата за личните си стилове и усети. Освен това по този метод се удължава нейният живот – при зародила щета суичовете могат да се сменят и клавиатурата да продължи да работи, тъй че да служи правдиво на своите стопани най-малко няколко години.

Е, от опит можем да кажем, че ще има да почакате дълго, до момента в който стигнете досега нещо да се скапе по клавиатура на Genesis.

И като става дума за издръжливост…

Многогодишна устойчивост

Бутоните Thor 303 TKL имат живот до 50 милиона кликвания. Клавиатурата ще остане в подготвеност за работа в продължение на доста години. Благодарение на „ мекото “ покритие на гумените крачета клавиатурата постоянно стои на място и не мърда по повъrхността на бюрото, даже да се постараем за задачата.

Плавност

От Genesis споделят, че в Thor 303 TKL са вградени усъвършенствани стабилизатори, които, с помощта на своите свойства и висококачествено смазване, обезпечават тиха работа и още по-плавно придвижване на клавишите. Навярно е по този начин, тъй като клавиатурата е в действителност тиха – не се чува нападателно чаткане при натискането на клавишите.

Принос за тази отмереност има и отбраната от нечистотия. 303 TKL има особено покритие срещу прахуляк, което защищава механизма на суича от запрашаване – най-честата причина за блокиране на клавиши даже при положително стопанисване на периферията.

Цвят и светлина

Ефектният RGB Prismo Effect включва цветно осветяване, което прави клавиатурата много приятна и за геймъри, и за фенове на „ стилния “ дизайн. Има 25 разнообразни режима на светене, като се стартира от едноцветен LED декор, мине се през гладко преливащи се цветове и се стигне до интерактивни резултати като да вземем за пример зоново осветление в отговор на натискането на избрани клавиши.

Много приятна изненада е, че измежду специфичните режими има и такива, които осветяват единствено бутоните, употребявани по време на игра.

За гейминга

Клавиатурата се отличава с някои екстри за феновете на игрите като функционалността N-Key Rollover, т.е. цялостен „ antighosting ”. Колкото и клавиши да натисне човек, устройството ще разчете точно всеки бутон и мигновено ще изпрати сигнал от клавиатурата към компютъра. Thor 303 TKL има и функционалност за заключване на клавишите на Windows, с цел да се избегне инцидентно минимизиране на отворените екрани.

Функционални клавиши на всички места

Може да е дребна, само че нищо не ѝ липсва. Много от бутоните на Thor 303 TKL са функционални, т.е. в композиция с бутона „ Fn ” могат да извършват разнообразни команди – да вземем за пример, увеличение и понижаване на звука. С тях ръководството на приложенията става елементарно, а знаците са сложени по този начин, че са лесни за схващане от всеки консуматор, т.е. интуитивно е.

Софтуер

Както постоянно при Genesis, една клавиатура не може без програмен продукт. И тук той разрешава персонализиране на настройките на устройството. Това може да включва обичан режим на RGB осветяване, смъртоносна композиция за игра, настройки на макроси и профили. Всичко се помни, тъй че даже да свържем Thor 303 TKL към различен компютър, удобствата си остават вградени в нея самата.

Наличност и цена

Клавиатурата Thor 303 TKL е необятно налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на полския бранд Genesis. Моделът се предлага на цена към 100 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР