Приятелят на Симона Радева - полицаят Мирослав Якимов, освен че

...
Приятелят на Симона Радева - полицаят Мирослав Якимов, освен че
Коментари Харесай

Приятелят на Симона Радева присъствал и на задържането на Семерджиев


Приятелят на Симона Радева - служителят на реда Мирослав Якимов, като се изключи че е първият отзовал се на мястото на съдбовния случай на булевард „ Черни връх “ е и измежду униформените, взели участие в задържането на Георги Семерджиев. Това излиза наяве от фрагменти на БТВ, снимани в деня на ареста.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 152
Вчера стана ясно, че на мястото на съдбовния случай Симона и приятелят ѝ са си разменили няколко думи, а по-късно към този момент някогашната полицайка е отишла, с цел да помогне със стълба на Семерджиев.

И по този начин остават няколко въпроса  - знаел ли е Мирослав, че приятелката му е помогнала за укриването на Семерджиев и знаел ли е къде е избягалият от злополуката, до момента в който полицията го търси? Към този миг не е ясно дали Якимов е част от служителите на реда, проверявани за полицейският чадър над Семерджиев.

На сутринта след съдбовната злополука на бул. „ Черни връх “ униформени откриват и задържат Георги Семерджиев в дома му.

На фрагменти на БТВ се вижда, че измежду служителите на реда, участвали на ареста, е и приятелят на Симона Радева -  Мирослав Якимов, който е чиновник в столичното 4-то районно ръководство. По информация на малкия екран пред дома на Семерджиев той се озовава минути преди ареста, откакто стартира втората му подред нощна промяна. На предходната e бил на случая.

“Чел съм му показанията. Интересното е, че той е бил пръв на произшествието. Kазва, че 4 РПУ е близо – чули са, видели са и са реагирали “, съобщи юристът на починалата Хариет Пламен Димитров.

По време на първото съвещание по делото „ Семерджиев “ стана ясно,  че още на мястото на случая униформени са открили,  че зад кормилото на джипа е бил Семерджиев. Това станало, откакто взели телефона му от колата, видели негова фотография и са го разпознали. 

По думите на вътрешния министър сега се ревизират дейностите на редица служители на реда, измежду тях и тези на приятеля на Симона Радева.

„ Първоначалната инспекция по отношение на този другар приключва със умозаключение, че няма  дисциплинарно нарушаване и не би трябвало да е осъден. Чакам моя инспекция. Ще завърши до дни. Нека да изчакаме и съм сигурен, че резултатът ще е друг “, добави Иван Демерджиев.

Според юриста на едното от починалите девойки по делото има фотоси, които демонстрират по какъв начин към този момент някогашната полицайка държи стълбата, до момента в който Семерджиев се качва по нея.   

" Това са от охранителни камери. Направена е видеотехническа експертиза и ясно си проличава, че е тя “, съобщи Пламен Димитров.

Така на процедура –  на 6 юли Мирослав оказва помощ при задържането на мъжа, който часове по-рано приятелката му укрива.  До този миг остава не ясно знаел ли е Мирослав за помощта оказана от Симона и дали до момента в който полицията търси Семерджиев,  униформеният прикрива скъпа информация.

„ Огромна част от дисциплинарните производства висят. Със сигурност ще има доста осъдени чиновници “, сподели Демерджиев.

Половин година след случая се търси мъж,  за който се знае, че е бил на мястото на злополуката.  На главата си е носил каска, запечатан е на фотоси, забелязан е от очевидци, само че към момента не е открит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР