Приятелският мач на Барселона срещу Манчестър Сити в сряда вечер

...
Приятелският мач на Барселона срещу Манчестър Сити в сряда вечер
Коментари Харесай

Великолепната петорка на Шави

Приятелският мач на Барселона против Манчестър Сити в сряда вечер в помощ на проучванията на заболяването АЛС, от която страда основателят на приятелския мач Хуан Карлос Унсуе - някогашен вратар и помощник-треньор на каталунците като че ли разкри основите, на които наставника на домакините Шави Ернандес ще гради плана си, с цел да трансформира Барселона още веднъж в хегемон.

Специалистът използва съвсем целия си състав като се изключи Юмтити и Брейтуайт, които не попадат в проектите му. Срещу тима на Пеп Гуардиола Тер Стеген, Роналд Араухо, Педри, Усман Демебеле и Роберт Левандовски получиха отмора, което е явен знак, че ще се разчита главно на тях през този сезон.

Ярък образец за това е казусът с Араухо, който изпитва лек мускулен дискомфорт, само че контузията няма да му попречи да играе в събота против Валядолид в третия кръг на Ла Лига. Освен уругвайския бранител запаса остана и несменяемият вратар Тер Стеген. Мястото му зае Иняки Пеня, който бе заменен в 80-та минута, оставяйки последните 10 за Арнау Тенас - двама футболисти, които също не са измежду значимите играчи на тима.

В случая с Педри беше взето решение да бъде непокътнат, с цел да не се повтарят грешките отпреди два сезона, когато испанският национал изигра над 70 мача в границите на един сезон и пропусна огромна част от дуелите през предходната акция. Подобна е обстановката и с Усман Дембеле. Историята на травмите му, която наподобява е щастливо зад тила му, изисква оптималната нерешителност.

Роберт Левандовски също не съставлява риск. Полякът е водещият състезател на този план и Шави желае да е в съвършена форма за мачовете, които са от значително значение за каталунците. Целта е да се запази положението му, така като от идния уикенд нататък ще се играят мачове на всеки три дни, откакто жребият в Шампионска лига отреди Барселона да се изправи против Байерн (Мюнхен), Интер Милано и Виктория (Пилзен).
 Барселона би трябвало да продаде Обамеянг или Депай, с цел да картотекира Жул Кунде
Барселона би трябвало да продаде Обамеянг или Депай, с цел да картотекира Жул Кунде

Клубът прави всичко допустимо, с цел да уреди френския национал през днешния ден или утре
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР