Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник Спорт

...
Приятели в Испания ни изпратиха тази снимка на вестник Спорт
Коментари Харесай

Испанската преса се впечатли от представянето на книгата на Камата

Приятели в Испания ни изпратиха тази фотография на вестник „ Спорт Барселона “. Новината за грандиозната премиера на „ Христо Стоичков – Историята “ доближи до Барселона и провокира възторг. Испанската аудитория чака превода на биографията с неспокойствие.

„Миналият понеделник в София в хотел „ Маринела “ беше показана биографията на Христо Стоичков. Бившият състезател на „ Барса “ разкри, че в книгата си не икономисва безусловно нищо и че се е опитал да обясни някои детайлности, свързани със спортната му кариера, като даже се извини за свои действия и коментари“, се споделя в материала на сътрудниците от Испания. – Специален посетител беше някогашният рефер Урисар Аспитарте, който Христо настъпи в оспорвания мач за Суперкупата на Испания през 1990 година на „ Камп Ноу “ и след това беше отхвърлен. Реферът призна, че след случая са станали положителни другари. Аспитарте си напомни, че по време на оня мач:„ Имаше едно влизане на Чендо против Стоичков. Стори ми се, че няма нарушаване, само че Кройф стартира да стачкува и му демонстрирах червен картон. Тогава Стоичков пристигна да го отбрани и ме настъпи. В резултат на това го наказаха за шест месеца, макар че след моите изказвания и откакто той се разкая, понижиха наказването “.

Автобиографичната книга е написана от Христо в съавторство с Владимир Памуков, прочут български състезателен публицист от вестник „ Труд “. Силно разчувствуван, Христо Стоичков сподели:

„ В тази книга желаех да изясня всичко, което се сподели през годините. Къде истина, къде не “.

На събитието предишния понеделник участваха трима някогашни президенти на България: Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, тимът по футбол на ЦСКА и първенци и известни български спортисти. Само звезда като Стоичков може да събере сходни посетители. Книга, в която Христо приказва искрено и не икономисва нищо…“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР