Приятели, на 8 февруари излиза новият ни брой!Водещата тема е:ТАЙНСТВЕНИТЕ

...
Приятели, на 8 февруари излиза новият ни брой!Водещата тема е:ТАЙНСТВЕНИТЕ
Коментари Харесай

Тайнствените алиани в новия брой на Списание 8

Приятели, на 8 февруари излиза новият ни брой!
Водещата тематика е:

ТАЙНСТВЕНИТЕ АЛИАНИ

Те се сливат с Бог посредством песни и танци, наброяват 50 000 в България, чудодейните им светилища в страната са над 200, а ние не знаем нищо за тях?!

Как да обрисуваме алианите в България... Като течение, в което мъже и жени свещенодействат наедно от епохи, а молитвата им съставлява загадъчен танц и пеене на лирика? Като единствените, съхранили тангризма и остатъци от богомилството в духовната памет на общността си? Или като незнайни за нас 50 000 сънародници с над 200 свети места из страната? Те са всичко това – забравени, омаловажавани герои от приказка, пазители на антична мъдрост и скъпи наши братя. Добре пристигнали сте да опознаете красивия им свят в тематиката на този брой.
ПАЗИТЕЛИТЕ ОТ ПЛАНИНАТА ТАНРЪ. Гонени, избивани, минали през далечни земи, те съхраняват същината на тангризма, почитта към природата и добродетелите. И поразително наподобяват на богомилитеПРИКАЗКА ЗА МУХАРЕМ. Знаете ли, че алианите (къзълбашите) в България са към 50 000? Че има още десетки такива гробници? Кой е заровен в тях? И за какво на Гергьовден, Илинден и Димитровден ги почитат и християни, и мюсюлмани? ЕЛА ПРИ АЛИАНИТЕ, АКО ИСКАШ ДА ПОЗНАЕШ БЪЛГАРИТЕ. Писателят Мухарем Алиосман за пророческите сънища в рода му, препятствията пред духовния човек и актуалния отпор против общносттаАЛИАНСКОТО ТЕККЕ: ИЗВОР НА ЧУДЕСА. Разходка до теккетата на Хасан Баба и Отман Баба и Камъка на желанията, където си пожелахме всички да схванат за алинските светци чудотворци

Запознайте се с другите забавни тематики в броя тукКупете броя от тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР