Приятели и роднини на сгазения от пиян шофьор велосипедист Евелин

...
Приятели и роднини на сгазения от пиян шофьор велосипедист Евелин
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха доживотна присъда заради сгазен колоездач


Приятели и родственици на сгазения от пийнал водач велосипедист Евелин Дуков и през днешния ден пристигнаха пред бургаския съд в символ на митинг. Апелативните магистрати решиха, че би трябвало да потвърдят непрекъснатия арест на арестувания за злополуката 59 – годишен Владимир Колев от София. Той е упрекнат, че на трети декември в Приморско, блъснал и умъртвил колоездача, като в кръвта на водача са открити 2.7 промила алкохол.

Роднини и близки на починалия 33 – годишен мъж желаеха доживотна присъда, въпреки да знаят, че това няма по какъв начин да се случи. За тях това е ликвидиране, защото водачът е бил пийнал измежду бял ден и е навлязъл в насрещното платно, а по-късно опитал и да се укрие. Те упорстват и за справедлив развой и строга присъда.

Наказанието, в случай че Колев бъде приет за отговорен, ще бъда повишено. Още през днешния ден обвиняването му ще бъде променено в по-тежка подготовка на причиняване на гибел по несъобразителност, което планува затвор от 5 до 20 година затвор. Апелативният прокурор Георги Ханджиев разясни, че аргументите за това са използването на алкохол, правосъдното минало на обвинения, както и опитът му да се укрие в почивната база, където е работел. ДНК – експертиза, след взети от колата натривки, демонстрират, че с нея е осъществено закононарушението и Колев я е карал.

Самият Владимир Колев отхвърля всичко това. Думите му съобщи неговият длъжностен юрист, тъй като обвиненият не се яви в правосъдната зала, тъй като здравето му внезапно се влошило.

Магистратите потвърдиха непрекъснатия арест, а решението им е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР