Приятели и колеги на Тошко Тодоров - Машора обявиха, че

...
Приятели и колеги на Тошко Тодоров - Машора обявиха, че
Коментари Харесай

Приятелите на Машора за екстрадицията: Ще правим жива верига...

Приятели и сътрудници на Тошко Тодоров - Машора оповестиха, че няма да позволен той да бъде екстрадиран в Гърция. Днес десетки се събраха на митинг пред Съдебната палата, с цел да желаят 64-годишния мъж от Столетово да бъде пуснат от ареста. Магистратите от Апелативния съд трансформираха мярката за неотклонение на Машора от " задържане под стража " в " домакински арест ". Представителят на държавното обвиняване, както и юристът на 64-годишния желаеха по-лека мярка, а правосъдният състав почете настояването.



Така Тодоров ще може да се прибере у дома. На 28 октомври обаче го чака последващо тестване. Тогава в Окръжния съд ще се гледа настояването за екстрадиция във връзка със случая с трафик на бежанци. Делото бе отсрочено, поради неясноти и се чака в края на месеца магистратите да се произнесат по настояването, обвързвано с европейската заповед за арест на Машора.



" Това е един огромен парадокс, едно огромно неразбирателство. Ако би трябвало ще вършим жива верига, само че няма да допуснем Тошко да бъде предаден на гръцките управляващи. Не може по този начин да се постъпва с почтен човек. Машора е почтен ", разясниха събралите се в поддръжка на мъжа от Столетово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР